SiolNET. Sportal Zimski športi
1,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Levi, slalom 2 (ženske)

Dvojček Slovakinje, Ana Bucik tik za petnajsterico

1,70

termometer

Petra Vlhova
Petra Vlhova je bila tudi v drugo najboljša v Leviju in postala simbolična lastnica štirinožca. Foto: Guliver/Getty Images

Slovakinja Petra Vlhova je dobila tudi drugi slalom v novi sezoni svetovnega pokala v finskem Leviju. Drugo mesto je pripadlo Švicarki Michelle Gisin (+0,31), tretja je bila Avstrijka Katharina Liensberger. Nove točke svetovnega pokala je kot edina Slovenka osvojila Ana Bucik, ki je slalom končala na 16. mestu (+2,41).

Petra Vlhova - Levi 2020 Sportal Vlhovi boj s povratnico Shiffrinovo, Neja Dvornik do prvih točk

Tudi drugi slalom v Leviju je minil v znamenju Slovakinje Petre Vlhove, ki je tako postala prva smučarka z zmago na dveh slalomih v enem koncu tedna. Drugo mesto je osvojila Švicarka Michelle Gisin, ta si je z Vlhovo po polovici preizkušnje delila vodstvo, tretja je bila Avstrijka Katharina Liensberger. Američanka Mikaela Shiffrin je po dolgem odmoru in vrnitvi v smučarsko karavano včerajšnjemu drugemu mestu danes dodala še peto.

Na Laponskem je Vlhova ohranila popolno letošnjo prevlado na slalomskih progah. To je bila njena že peta zaporedna slalomska zmaga, tretja v Leviju. V letu 2020 je zmagala v Zagrebu, Flachauu, Kranjski Gori in zdaj še v Leviju. Eno več zmago v Božičkovi deželi ima ameriška tekmica.

Slovakinja je z novo zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Slovakinja je z novo zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vlhova je vsega skupaj zbrala deset slalomskih zmag, skupno 16 v svetovnem pokalu. Shiffrinova jih ima v slalomih sicer rekordnih 43. in skupno 66.

Z zmagama na Laponskem je Vlhova prevzela vodstvo v skupnem seštevku ter ji po dveh slalomih od devetih zelo dobro kaže tudi v obrambi malega slalomskega globusa.

"Danes je bilo težko, saj sem čutila še nekaj pritiska od včeraj," je dejala 25-letna Vlhova. "Sem pa potrdila svojo formo, svojo moč, zelo sem vesela. Skušala sem dati vse od sebe, šlo je res na tesno," je dejala.

Od Slovenk do točk le Bucikova

Kot edina Slovenka je v finalu nastopila Ana Bucik, izgubila eno mesto in končala kot 16. Meta Hrovat je v prvi vožnji odstopila, Neja Dvornik, ki je v soboto osvojila prve točke v svetovnem pokalu, pa je bila tokrat prepočasna za finale (39.; +2,19). Ana Bucik je s 16. mestom osvojila še druge točke ta konec tedna. Ana Bucik je s 16. mestom osvojila še druge točke ta konec tedna. Foto: Guliverimage/Getty Images "Danes sem bila res zadovoljna s prvo vožnjo. Mislim, da mi je zelo dobro uspela, napadalnost in vse te kombinacije sem dobro izpeljala. V drugem teku sem si pač želela napasti in vsaj obdržati uvrstitev. Žal je bilo preveč tistih manjših napak in mogoče malo premalo pravih zavojev na začetku strmine, da bi to lahko naredila. Ampak sem zadovoljna s koncem tedna, mislim, da sem po dolgem času dosegla lepa rezultata v slalomu in da bo zdaj vse precej lažje, tako da odhajam domov kar vesela," je po dveh 16. mestih misli strnila Bucikova.

Meta Hrovat je dvakrat odstopila, po koncu tedna v Leviju pa dejala, da si je naložila preveč bremena. Meta Hrovat je dvakrat odstopila, po koncu tedna v Leviju pa dejala, da si je naložila preveč bremena. Foto: Sportida

Hrovatova si je naložila preveč bremena

"Tudi danes se tekma ni izšla, kot sem si zamislila in želela. Dva odstopa ta konec tedna. Težko se je s tem sprijazniti in pustiti to za seboj. Seveda bomo zdaj najprej pogledali, v čem je bila težava, potem pa čim prej pustili to tekmo za seboj in gledali naprej, saj na to, kar je za mano, nimam več vpliva. Največja težava v teh dveh dneh je bila, da sem si naložila nepotrebno breme in moje smučanje ni bilo tako, kot bi si želela in kakršno je bilo na treningih. Razloge iščem samo v sebi. Do naslednje tekme ni več veliko, nanjo bom poskušala iti s prazno glavo," je po dveh odstopih dejala razočarana Hrovatova.

"Danes je bila tekma še malo težja kot včeraj. Kar zadeva zaostanke, so bili še manjši, veliko deklet je bilo še bližje skupaj. Sama sem preveč časa pustila v drugem delu ravnine, tako da me je to verjetno stalo uvrstitev v drugi tek. Sicer pa Finsko zapuščam z lepimi občutki in komaj čakam na nadaljevanje sezone," pa je po koncu tedna v Leviju razmišljala Dvornikova.

Izidi slaloma, Levi:

 1. Petra Vlhova (Slk)              1:49,05       
 2. Michelle Gisin (Švi)            1:49,36 +0,31 
 3. Katharina Liensberger (Avt)     1:49,55 +0,50 
 4. Wendy Holdener (Švi)            1:49,84 +0,79 
 5. Mikaela Shiffrin (ZDA)          1:49,98 +0,93 
 6. Franziska Gritsch (Avt)         1:49,99 +0,94 
 7. Katharina Truppe (Avt)          1:50,05 +1,00 
 8. Irene Curtoni (Ita)             1:50,27 +1,22 
    Laurence St-Germain (Kan)       1:50,27 +1,22 
10. Martina Dubovska (Češ)          1:50,28 +1,23 
...
16. Ana Bucik (Slo)                 1:51,46 +2,41 

- odstopila v 1. vožnji: Meta Hrovat (Slo)

- ni se uvrstila v 2. vožnjo: Neja Dvornik (Slo)

Skupni vrstni red, po 3 tekmah:

 1. Petra Vlhova (Slk)           260
 2. Michelle Gisin (Švi)         175
 3. Mikaela Shiffrin (ZDA)       125
 4. Katharina Liensberger (Avt)  120
 5. Marta Bassino (Ita)          113
 6. Wendy Holdener (Švi)         105
 7. Katharina Truppe (Avt)        88
 8. Federica Brignone (Ita)       87
 9. Mina Fürst Holtmann (Nor)     85
10. Laurence St-Germain (Kan)     72
...
16. Meta Hrovat (Slo)             40
  . Ana Bucik (Slo)               40
53. Neja Dvornik (Slo)             3

Seštevek slaloma, po dveh slalomih:

 1. Petra Vlhova (Slk)            200
 2. Mikaela Shiffrin (ZDA)        125
  . Michelle Gisin (Švi)          125
 4. Katharina Liensberger (Avt)   120
 5. Wendy Holdener (Švi)          100
 6. Laurence St-Germain (Kan)      72
 7. Katharina Truppe (Avt)         72
 8. Irene Curtoni (Ita)            56
  . Chiara Mair (Avt)              56
10. Martina Dubovska (Češ)         48
...
16. Ana Bucik (Slo)                30
36. Neja Dvornik (Slo)              3

Levi, slalom, druga vožnja:

 

Po prvi vožnji:

 

Preberite še:

Marco Odermatt Sportal Korona vdrla še v švicarski tabor, trije brez paralelne tekme v Lechu Anna Swen Larsson Sportal Koronska rdeča luč za Švedinje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin