Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 12. 2023,
9.30

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

SZS alpsko smučanje slalom Grega Koštomaj Janez Slivnik Neja Dvornik Ana Bucik Andreja Slokar

Petek, 15. 12. 2023, 9.30

4 mesece, 1 teden

Ženska ekipa za tehnične discipline

Presenečenje: trenerska sprememba v ženski ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Ana Bucik, Andreja Slokar, Grega Koštomaj, Neja Dvornik | Odgovorni trener Grega Koštomaj in njegove tri varovanke. | Foto Boštjan Podlogar/STA

Odgovorni trener Grega Koštomaj in njegove tri varovanke.

Foto: Boštjan Podlogar/STA

Po uvodnih sedmih ženskih tekmah v tehničnih disciplinah je prišlo do spremembe trenerske sestave v slovenski ženski ekipi. A kakšne so te spremembe, bomo izvedeli šele na torkovi novinarski konferenci. Po neuradnih informacijah naj bi Grego Koštomaja zamenjal Mitja Kunc.

Tina Maze
Sportal Januarja v Kranjski Gori vse štiri slovenske zlate lisičke

Smučarska zveze Slovenije je v petek dopoldne presenetila s povabilom na torkovo novinarsko konferenco, na kateri bosta vodja panoge alpskega smučanja Miha Verdnik in vodja reprezentanc Janez Slivnik predstavila spremembe v trenerski sestavi ženske ekipe svetovnega pokala za tehnični disciplini. Vodstvo panoge je namreč sprejelo odločitev o spremembi. Kakšna je ta, za zdaj vsaj uradno ni znano. To sredo na spletni novinarski konferenci s Slivnikom, ki je tudi vodja proge na prihajajoči Zlati Lisici, o spremembah v trenerski ekipi ni bilo še nobenega govora.

Ana Bucik je bila v Söldnu 11. | Foto: Guliverimage Ana Bucik je bila v Söldnu 11. Foto: Guliverimage Sezono je kot odgovorni trener ženske ekipe A za tehnične discipline začel Grega Koštomaj, ki je pred tem delal v moški ekipi za hitre discipline in še prej v ekipi Ilke Štuhec. Trenerja pa sta bila Denis Šteharnik in Marko Vukičević.

Po neuradnih informacijah bosta z žensko reprezentanco kot trenerja poslej sodelovala Mitja Kunc in Boštjan Božič, poroča STA. Kunc je bil trener Američanke Stelle Johansson, ki pa se je poškodovala. Delal naj bi predvsem z Ano Bucik, Božič je v preteklosti že treniral Andrejo Slokar. "Ana še nima rezultata, ki si ga je sama želela, upam, da bo dobila rezultatsko potrditev in si bo lahko malo oddahnila za manj stresno pot naprej v sezono," je v sredo dejal Slivnik.

Edino uvrstitev v deseterico na začetku sezone je dosegla povratnica po poškodbi Andreja Slokar, ki je bila v Killingtonu sedma na slalomu. | Foto: Guliverimage Edino uvrstitev v deseterico na začetku sezone je dosegla povratnica po poškodbi Andreja Slokar, ki je bila v Killingtonu sedma na slalomu. Foto: Guliverimage Na uvodnih sedmih tekmah v tehničnih disciplinah je Ana Bucik zbrala 62, Andreja Slokar 36, Neja Dvornik pa 13 točk. Bucikova je sezono začela uspešno, z 11. mestom na veleslalomu v Söldnu, kar je njena najboljša veleslalomska uvrstitev v svetovnem pokalu. Nato ni bila več med prvih 15, v svoji najmočnejši disciplini slalomu je bila še najboljša na drugi tekmi v Leviju, ko je bila 18. Na nedavni ameriško-kanadski turneji je imela težave z boleznijo. Slokarjeva se vrača po težki poškodbi kolena, za zdaj se je v finale uvrstila samo na slalomu v Killingtonu, a tam navdušila z izvrstno drugo vožnjo, ki ji je prinesla sedmo mesto. 

Povratnica po tekmovalni upokojitvi oziroma letu dni premora Meta Hrovat zaradi težav s hrbtom še ne nastopa, niti ne more trenirati na snegu. "Zaenkrat je njeno stanje nespremenjeno. Ko bomo izvedeli, da je pripravljena za to, da trenira, bomo obvestili javnost," je sporočil tiskovni predstavnik SZS Tomi Trbovc.

Naslednja preizkušnja v tehničnih disciplinah smučarke čaka 21. decembra, ko bo v Courchevelu slalom. Pred novim letom sledita veleslalom in slalom v Lienzu, prvi januarski konec tedna pa Zlata lisica v Kranjski Gori.

Federica Brignone
Sportal V težkih razmerah spet najboljša Italijanka, Ana Bucik edina Slovenka s točkami
Tremblant Ana Bucik
Sportal Zmaga za najstarejšo, Bucikova se je udarila v glavo in bok
Killington Andreja Slokar
Sportal Shiffrinova še šestič, izjemna Slokarjeva olajšana in nasmejana
Ne spreglejte