Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
18.39

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

Natisni članek

Janko Zwitter Alexandria Loutitt Abigail Strate smučarski skoki

Četrtek, 1. 2. 2024, 18.39

3 mesece

poškodba Abigail Strate

Slaba novica za Kanadčanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28
Abigail Strate | Sedma skakalka sezone Abigail Strate se zaradi poškodbe umika iz tekmovalnega ritma. | Foto Guliverimage

Sedma skakalka sezone Abigail Strate se zaradi poškodbe umika iz tekmovalnega ritma.

Foto: Guliverimage

Iz ženskega kanadskega tabora prihaja slaba novica. Sedma skakalka svetovnega pokala Abigail Strate se zaradi poškodbe umika iz tekmovalnega ritma. "Trdo delam, da se vrnem pred koncem sezone. Sem v dobrih rokah," je na družbenem omrežju zapisala 22-letnica.

Janko Zwitter
Sportal Odločni kanadski koraki: Veseli nas, da smo vse skupaj uspeli še dvigniti

"Jutri me ne boste videli na štartni listi. Zaradi stare poškodbe, ki se je poslabšala in zahteva takojšnjo pozornost, sem bila prisiljena narediti neprijeten in presenetljiv umik od skakanja. Položaj ni lahek, še posebej, ker gre sezona tako dobro. A v dobrobit zdravja in dolge kariere sem sprejela to odločitev. Trdo delam, da se vrnem pred koncem sezone. Sem v dobrih rokah," je na družbenem omrežju neprijetno novico delila Abigail Strate, ob svetovni prvakinji Alexandrii Loutitt ena od glavnih favoritk kanadskega skakalnega tabora.

Halvor Egner Granerud
Sportal Težave v norveškem skakalnem taboru

Za 22-letnico je za zdaj najboljša prva polovica sezone v njeni karieri. Na oder za zmagovalke je skočila na treh posamičnih tekmah – v Garmisch-Partenkirchnu in Beljaku je bila tretja, v Oberstdorfu je za las zaostala le za zmagovalko Evo Pinkelnig –, skupaj z Loutittovo pa sta se stopničk veselili tudi na superekipni tekmi v Zau, kjer sta zaostali le za slovensko dvojico Nika Prevc – Nika Križnar.

navijači Ljubno 2024
Sportal "Popolnoma jasno je, da športa brez gledalcev ni"

Zdesetkane v Willingen

Stratova, ki je pretekli konec tedna na Ljubnem ob Savinji zasedla sedmo in osmo mesto, je trenutno na sedmem mestu svetovnega pokala, Loutittova pa na četrtem. Tudi v pokalu narodov Kanadčanke tako visoko še niso bile. Zasedajo četrto mesto, ki pa ga bodo ob odsotnosti poškodovane skakalke težko zadržale.

22-letnica je v tej sezoni štirikrat stala na stopničkah – trikrat na posamični tekmi in enkrat na superekipni tekmi. | Foto: Guliverimage 22-letnica je v tej sezoni štirikrat stala na stopničkah – trikrat na posamični tekmi in enkrat na superekipni tekmi. Foto: Guliverimage

Kanadčanke, ki jih kot glavni trener vodi koroški Slovenec Janko Zwitter, so začasno ostale le z eno resno kandidatinjo za doseganje zajetnejšega števila točk.

Ob dvojici je do točk v tej sezoni štirikrat sicer skočila še Nicole Maurer (najvišje na 26. mestu), sezono pa je zaradi poškodbe kolena pred dnevi že končala Natalie Eilers.

Skakalke bodo ta konec tedna tekmovale na veliki skakalnici v Willingenu, kjer jih v soboto in nedeljo čakata posamični tekmi. Prijavljenih je dobrih 30 skakalk, tako da so vse uvrščene na tekmi.

Willingen, svetovni pokal, ženske

Petek, 2. februar
18.15 prolog 

Sobota, 3. februar
12.15 posamična tekma

Nedelja, 4. februar
10.30 prolog
11.30 posamična tekma

Ljubno ob Savinji NIka Prevc Nika Križnar
Sportal "Imamo Niko, dobro ekipo in obetaven podmladek"
Halvor Egner Granerud
Sportal Halvor Egner Granerud se začasno umika
Thomas Aasen Markeng
Sportal Norvežan po poškodbah končal kariero
Ne spreglejte