Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
24. 3. 2019,
13.28

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Natisni članek

Kamil Stoch Poljska skoki Planica Planica Michal Doležal Stefan Horngacher

Nedelja, 24. 3. 2019, 13.28

5 let, 1 mesec

Stefan Horngacher ni več trener Poljske

Poljaki rajali v Planici, nato izvedeli za veliko spremembo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48
Stefan Horngacher Werner Schuster | Bo Stefan Horngacher (levo) v Nemčiji nasledil Wernerja Schusterja (desno)? | Foto Sportida

Bo Stefan Horngacher (levo) v Nemčiji nasledil Wernerja Schusterja (desno)?

Foto: Sportida

Poljski navijači so v Planici s posebnim ponosom zaploskali svojim rojakom, ki so v točkovanju za pokal narodov zbrali največ točk v svetovnem pokalu in ubranili naslov najboljših. Čeprav so stopili na najvišjo stopničko, pa so ostali brez dolgoletnega snovalca uspehov Stefana Horngacherja. Avstrijski trener ni podaljšal pogodbe. Poljaki so že našli njegovega naslednika, to je postal Čeh Michal Doležal.

Domen Prevc
Sportal Kakšen zaključek Planice: Kobajaši postavil nov rekord, Domen izvrsten drugi

Govorice, da bo Avstrijec Stefan Horngacher sprejel nemško ponudbo in v novi sezoni 2019/2020 bdel nad predstavami nemških skakalnih orlov, so vse pogostejše.

Poljski navijači bodo v prihodnji sezoni navijali za ljubljence, ki jih ne bo več vodil priljubljeni Avstrijec. | Foto: Vid Ponikvar Poljski navijači bodo v prihodnji sezoni navijali za ljubljence, ki jih ne bo več vodil priljubljeni Avstrijec. Foto: Vid Ponikvar

Ko je izkušeni strateg pojasnil, da ne bo podaljšal pogodbe s poljsko zvezo, so omenjena namigovanja postala še glasnejša. Nemce je namreč po 11 letih sodelovanja zapustil Werner Schuster, še eden v nizu cenjenih avstrijskih trenerjev, ki so v zadnjih letih v smučarskih skokih dosegli velike uspehe na delu v tujini.

Stoch se mu zahvaljuje za vse

Kamil Stoch je s pomočjo avstrijskega stratega v sezoni 2017/18 osvojil veliki kristalni globus. | Foto: Sportida Kamil Stoch je s pomočjo avstrijskega stratega v sezoni 2017/18 osvojil veliki kristalni globus. Foto: Sportida Horngacher je na Poljskem zelo priljubljen. Rdeče-bele junake je vodil tri leta ter jih popeljal do zgodovinskega uspeha, številnih zmag in dvakratnega naslova v pokalu narodov. Pod njegovim vodstvom je užival tudi Kamil Stoch, ki je pravkar končano sezono svetovnega pokala sklenil na visokem tretjem mestu.

"To so bila tri čudovita leta s Stefanom. Kot kapetan bi se mu rad zahvalil za vse, kar je storil za nas. Zdaj so pred nami novi izzivi, a sem prepričal, da imamo vse, kar potrebujemo, da ostanemo pri vrhu," je 31-letni Stoch, dobitnik velikega kristalnega globusa v letih 2014 in 2018, prepričan, da bo poljska reprezentanca mešala štrene najboljšim tudi v sodelovanju s Čehom.

Stoch (desno) je v tej sezoni v svetovnem pokalu zaostal le za dvema tekmecema. | Foto: Vid Ponikvar Stoch (desno) je v tej sezoni v svetovnem pokalu zaostal le za dvema tekmecema. Foto: Vid Ponikvar

Ne nazadnje ga odlično poznajo, saj je bil nekdanji češki smučarski tekmovalec v zadnjih letih Horngacherjev pomočnik. Postal je prvi Čeh na čelu poljske izbrane vrste po 20 letih, ko je Poljake vodil njegov rojak Pavel Mikeska.

Gorazd Bertoncelj
Sportal "Spremeniti je treba miselnost"
Robert Kranjec, Planica
Sportal Ljubljenec Planice prekinil mučenje in sporočil: Nikdar več na smuči #video
Primož Roglič Planica
Sportal Fenomen svetovnega športa razveselil svežega upokojenca
Tomaž Naglič
Sportal Odšel je neopazno, s cmokom v grlu in solznimi očmi
Planica Navijači
Sportal Zdravniki in varnostniki v Planici kar niso mogli verjeti
Ne spreglejte