Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 8. 2020,
11.52

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Jerneja Brecl Špela Rogelj Katra Komar grand prix Ema Klinec Ema Klinec Nika Križnar Nika Križnar

Sobota, 15. 8. 2020, 11.52

3 leta, 8 mesecev

poletna velika nagrada, frenštat

Križnarjeva suvereno opravila s konkurenco in ubranila zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Nika Križnar | Nika Križnar je zmagala na edini tekmi poletne velike nagrade za dekleta. Na vrhu je imela dobrih 30 točk več kot drugouvrščena Avstrijka Marita Kramer. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Ema Klinec. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Nika Križnar je zmagala na edini tekmi poletne velike nagrade za dekleta. Na vrhu je imela dobrih 30 točk več kot drugouvrščena Avstrijka Marita Kramer. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Ema Klinec.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Zmagovalka posamične tekme poletne velike nagrade v Frenštatu je slovenska smučarska skakalka Nika Križnar, ki je v okrnjeni konkurenci ubranila lansko zmago. Najbližjo zasledovalko, Avstrijko Marito Kramer, je premagala za 30 točk. Na zmagovalnem odru je končala še ena Slovenka, Ema Klinec je s šestega napredovala na tretje mesto. Tekma na Češkem je bila edina preizkušnja grand prixa za dekleta v tej poletni sezoni, saj je koronavirus močno zdesetkal skakalni koledar. 

Na edini tekmi poletnega grand prixa za dekleta na Češkem, ki zaradi zdesetkanega koledarja ni štela za skupni vrstni red, je nastopilo zgolj 27 skakalk iz osmih držav. Norvežanke v Frenštat niso odpotovale, tako da je imela Slovenija najmočnejšo zasedbo, kar se je potrdilo tudi na preizkušnji.

Križnarjeva je že na petkovih treningih nakazala, da je prva favoritinja za zmago. Po prvi seriji si je s skokom, dolgim 97,5 metra, priskakala 9,2 točke prednosti pred reprezentančno kolegico Jernejo Brecl, ki je zasedala drugo mesto. Na tretjem je bila po polovici tekme Kramerjeva, na četrtem Poljakinja Kinga Rajda, na petem Špela Rogelj, šestem Ema Klinec, sedmem pa Katra Komar.

20-letna Žirovka je v finalu znova skočila daleč (97 metrov) in za drugo poletno zmago na najvišji ravni zanesljivo ugnala vse tekmice. Na koncu je zbrala 221,9 točke in za debelih 30 točk prehitela Kramerjevo, ki je pridobila mesto. Na tretje je s šestega skočila Klinčeva, preostale Slovenke pa so nazadovale. Rogljeva s petega na sedmo, Breclova je po krajši daljavi (83) z drugega padla na osmo, Komarjeva pa s sedmega na deveto.

"Izpolnila sem še eno mojo željo"

"Zelo sem vesela, na koncu se je vse izkazalo kot super. Izpolnila sem še eno mojo željo, da še enkrat tu v Frenštatu stopim na najvišjo stopničko. Zelo sem vesela, da je bila vsaj ena tekma, kljub vsemu, kar se dogaja po svetu. S tem moram biti zadovoljna in s tem iti naprej v zimsko sezono, tole pa je odličen začetek nove sezone," je po koncu za Smučarsko zvezo Slovenije povedala zmagovalka.

Skakalci na Poljsko

Smučarje skakalce prihodnji konec tedna čaka poletna velika nagrada v Wisli, ki utegne biti prav tako edino prizorišče grand prixa v tem poletju. Pri Fis si želijo, da bi nekatere odpovedane tekme poskušali izvesti na Norveškem, a uradne odločitve o tem še ni.

Poletna velika nagrada, Frenštat:

1. Nika Križnar 221,9 točke
2. Marita Kramer 191,2
3. Ema Klinec 189,4
...
7. Špela Rogelj 180,6
8. Jerneja Brecl 178,9
9. Katra Komar 170,7

Preberite še:

Nika Križnar
Sportal Slovenke najmočnejše, Križnarjeva napovedala ponovitev lanskega uspeha
Ne spreglejte