Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 3. 2021,
18.21

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

3

Natisni članek

Bor Pavlovčič Cene Prevc Peter Prevc Peter Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek smučarski skoki Oberstdorf 2021

Četrtek, 4. 3. 2021, 18.21

3 leta, 1 mesec

OBERSTDORF, SVETOVNO PRVENSTVO, VELIKA SKAKALNICA, KVALIFIKACIJE (M)

Cene Prevc, Pavlovčič in Lanišek zanesljivi, Peter Prevc odličen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,08

3

Anže Lanišek | Anže Lanišek je na srednji skakalnici osvojil bron. V petek bo novo kolajno napadal še na veliki skakalnici. V kvalifikacijah je bil sicer še nekoliko zadržan, a vseeno zanesljiv. | Foto Sportida

Anže Lanišek je na srednji skakalnici osvojil bron. V petek bo novo kolajno napadal še na veliki skakalnici. V kvalifikacijah je bil sicer še nekoliko zadržan, a vseeno zanesljiv.

Foto: Sportida

Smučarski skakalci so na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu opravili kvalifikacije za petkovo tekmo na veliki skakalnici. Mesto v slovenski ekipi sta si poleg Anžeta Laniška in Bora Pavlovčiča priborila še Peter in Cene Prevc, četverica pa se je v četrtek zanesljivo prebila skozi kvalifikacijsko sito. 

Skakalci so imeli dva dneva premora, v sredo pa so prvič trenirali na veliki napravi v Oberstdorfu, ki tradicionalno gosti prvo tekmo prestižne novoletne turneje.

Peter Prevc je bil s 129 metri (137,4 točke) naš najboljši v četrtkovih kvalifikacijah, zasedel je namreč izvrstno šesto mesto in napovedal izjemno zanimivo petkovo dogajanje. "Po dolgem času zelo dober rezultat na koncu kvalifikacij. Skoki so boljši, tudi skok v kvalifikacijah je bil zelo dober. Nekaj sem imel tudi sreče s pogoji, a to vse je samo dobra popotnica za jutri," je povedal po kvalifikacijah.

Lanišek z bolečinami

Naš najboljši skakalec v tej zimi Anže Lanišek je v kvalifikacijah zaradi bolečin v hrbtu skočil zadržano, le toliko, da se je zanesljivo prebil na petkovo tekmo, pristal je pri 118,5 metra (127,7 točke) in zasedel 17. mesto. "Kvalifikacije so bile z bolečino, a še vseeno se mi zdi, da je bila raven kar precej visoka. Upam, da do jutri odpravimo moje težave in da se bom lahko boril za najvišja mesta," pravi.

Zanesljiva sta bila tudi Cene Prevc (119 m/123,4 t) in Bor Pavlovčič (115 m/114,9 t) z 21. in 26. mestom. "Kvalifikacijski skok je bil klasika, ko želiš dodajati, ko že zelo lepo gre. Za jutri moram imeti samo umirjeno glavo, moram si zaupati in v boj," je povedal mlajši od bratov Prevc, Pavlovčič pa: "Z današnjimi skoki še nisem prav zadovoljen. Vem, kje so napake, tako da jih bom jutri odpravil. Verjamem, da bo boljše."

Napake? "Bolje danes kot jutri." 

"Peter je opravil vsak skok bolje, napravil je napredek od včeraj. Bor ima še vedno malo težav, to bomo poskušali do jutri odpraviti. Cene je po dobrih skokih včeraj in danes v poskusni seriji naredil malce večji spodrsljaj v kvalifikacijah. A bolje danes kot jutri. Anže ima težave s hrbtom, a se bomo potrudili in ga pripravili do jutri," je nastope svojih varovancev ocenil trener Robert Hrgota.

Zmagovalec kvalifikacije je Avstrijec Stefan Kraft (127 m/143,5 t), najdaljši skok pa je uspel Norvežanu Johannu Andreju Forfangu, ki je pristal pri 133,5 metra (142,2 t), a z zaletnega mesta višje od Krafta, kar je bilo dovolj za drugo mesto v kvalifikacijah. Nemec Markus Eisenbichler (127,5 m/140,8 t) je bil tretji.  

Tekma bo na sporedu v petek ob 17. uri.

Cene Prevc
Sportal V internem boju zmagala Cene in Peter Prevc
Halvor Egner Granerud
Sportal Šok za prvega favorita: Halvor Egner Granerud pozitiven na koronavirus
Planica Letalnica bratov Gorišek
Sportal V Planici dodatna četrta tekma, Granerud že dobitnik velikega kristalnega globusa

Oberstdorf, SP, velika skakalnica, kvalifikacije (M):

 
Ne spreglejte