Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 1. 2024,
15.00

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Lovro Kos Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek novoletna turneja

Torek, 2. 1. 2024, 15.00

3 mesece, 3 tedne

INNSBRUCK, NOVOLETNA TURNEJA, KVALIFIKACIJE (M)

Lanišek tudi v vetrovnem Innsbrucku pred vsemi, na tekmo vseh pet Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82
Anže Lanišek | Anže Lanišek je v ponedeljek zmagal v Garmisch-Partenkirchnu in se vmešal v boj za visoka mesta novoletne skakalne turneje. Danes je s kvalifikacijsko zmago potrdil odlično formo. | Foto Guliverimage

Anže Lanišek je v ponedeljek zmagal v Garmisch-Partenkirchnu in se vmešal v boj za visoka mesta novoletne skakalne turneje. Danes je s kvalifikacijsko zmago potrdil odlično formo.

Foto: Guliverimage

Za smučarje skakalce ni počitka, saj se je skakalna karavana preselila v Innsbruck, na tretjo postajo novoletne turneje. Na Bergislu so danes izpeljali kvalifikacije, v katerih se je odlično odrezal Anže Lanišek in z zmago napovedal izjemno sredino tekmo. Na tej bo nastopilo vseh pet slovenskih orlov, začela se bo ob 13.30.

Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek v leto 2024 skočil z zmago v Garmisch-Partenkirchnu! #video

Anže Lanišek je izjemno formo iz Garmisch-Partenkirchna prenesel tudi v Innsbruck in danes s 134 metri (130,1 točke) dobil kvalifikacije. Najboljši je bil tudi v kvalifikacijah za tekmo na drugi nemški postaji novoletne turneje in nato tekmo dobil, kar je imenitna napoved tudi za jutrišnjo preizkušnjo na slovitem Bergislu.

"Lepo sem se spet sprostil v kvalifikacijah. Že na treningu je bilo tehnično videti lepo, a manjkala je tista sproščenost. To sem dodal v kvalifikacijah in to je bil en zelo lep skok," je bil z nastopom zadovoljen zmagovalec ponedeljkove tekme v Garmischu. Lanišek je bil danes za tri točke boljši od Avstrijca Stefana Krafta in slabih osem od Japonca Rjojuja Kobajašija.

Na tekmo se je uvrstilo vseh pet slovenskih orlov, naš drugi najboljši v kvalifikacijah je bil Peter Prevc (122 metrov/115,1 točke) na sedmem mestu, Lovro Kos (123/110,7) je bil 11., Timi Zajc (119,5/104,4) 29. in Domen Prevc (111/92,6) 34.

Fantje so se ujeli s skakalnico

"Innsbruck, vetrovni kvalifikacijski dan je za nami. Uspešno smo prestali te kvalifikacije. Moji skoki so še kar na vrhunskem nivoju. Jutri dalje na tekmo," je dan povzel Peter Prevc. Prirediteljem tekme je danes malce nagajal spremenljiv veter, zaradi tega pa so se kvalifikacije malce podaljšale, a so jih uspešno spravili pod streho.

Nadvse zadovoljen je bil tokrat tudi glavni trener Robert Hrgota, ki bo jutri na tekmi vodil popolno zasedbo. Tudi Domna Prevca, ki je na zadnji tekmi v Nemčiji manjkal, saj je bil zaradi neregularnega dresa diskvalificiran po kvalifikacijah. Tokrat težav s prepustnostjo dresa ni imel. "Moram reči, da so bile kvalifikacije danes zelo zahtevne. Spremenljiv veter, a pomembno je bilo, da so se danes fantje ujeli s skakalnico in da lahko jutri mirno nadaljujemo, da gredo v boj," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Hrgota.

Zajca jutri v prvi seriji čaka dvoboj z Američanom Tatom Frantzem, Domna Prevca s Fincem Eetujem Nousianenom, Kosa z Norvežanom Benjaminom Oestvoldom, Petra Prevca s še enim Norvežanom Kriistofferjem Eriksenom Sundalom, Laniška pa v zadnjem paru s Fincem Nikom Kytsahom.

V seštevku novoletne turneje je Wellinger zadržal vodstvo, a pred Kobajašijem ima le 1,8 točke prednosti, tretji Stefan Kraft, ki je danes končal na šestem mestu, zaostaja že več kot 25 točk. Najboljši Slovenec Lanišek je šesti, 13 točk za tretjim Kraftom.

Kvalifikacije:

Preberite še:

Anže Lanišek
Sportal Lanišek pometel s tekmeci, blestela še Zajc in Peter Prevc, smola za Domna
Nika Prevc
Sportal Izjemna Nika Prevc z rekordom do velike zmage!
 
Ne spreglejte