Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2020,
15.52

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Alex Cisar Lovro Planko mladinsko svetovno prvenstvo

Nedelja, 2. 2. 2020, 15.52

4 leta, 2 meseca

MSp, Lenzerheide

Najslajše prihranili za konec prvenstva: Lovro Planko in Alex Cisar do brona!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Slovenski mladinci in mlajši člani so svetovno prvenstvo v Lenzerheideju v Švici sklenili na najlepši način, z medaljama. Zanje sta poskrbela mladinec Lovro Planko in mlajši član Alex Cisar na zasledovalnih tekmah. Oba sta bila bronasta.

Že v torek sta se naši mladinski štafeti približali stopničkam, a končali z lesenima medaljama, danes sta Planko in Cisar, še na lanskem prvenstvu v Oserblieju na Slovaškem ob Antonu Vidmarju člana srebrne mladinske štafete, na oder za zmagovalce stopila na zasledovalnih tekmah. Mladinec Planko je že dopoldne na 10-kilometrski preizkušnji osmo mesto s petkovega šprinta pretvoril v prvo slovensko odličje na prvenstvu v Švici.

Brezkompromisna taktika Lovra Planka

Planko se je danes odločil za popoln napad od začetka in se odločil prav. Čeprav je na prvem strelskem postanku zgrešil en strel, je bil takrat že drugi, po drugem strelskem nastopu je padel na 12. mesto, saj je zgrešil še dve tarči in tako opravil dva dodatna kazenska kroga, nadaljeval pa je sanjsko. V tretjem streljanju stoje je bil nezgrešljiv, pridobival je mesto za mestom, se že prebil do petega mesta, do tretjega mesta pa ga je ločilo le še 24 sekund. Z brezhibnim nastopom na zadnji strelski postaji je Planko se je prebil na tretje mesto in ga do cilja ni več izpustil iz rok.

Planko je zaostal le za zlatim Norvežanom Martinom Nevlandom in srebrnim Čehom Ondrejem Manekom. Plankov uspeh sta z 11. in 16. mestom dopolnila Matic Repnik in Jaša Zidar, v tekmi mladink pa na 7,5 kilometra pa je bila Lena Repinc šesta (izboljšala je deveto mesto s šprinta), Živa Klemenčič 23. in Kaja Marič 37.

Cisar nadaljuje zbiranje medalj tudi kot mlajši član!

Popoldne je za novo veselje v slovenskem taboru poskrbel še Alex Cisar, mlajši član, ki je v soboto na špritnu zasedel 11. mesto, danes pa se je prebil vse do tretjega mesta na 12,5-kilometrski zasledovalni tekmi. Cisar je bil lani v tej disciplini zlat med mladinci, danes je s samo enim zgrešenim strelom za 1,2 sekunde zaostal za zlatim Nemcem Danilom Reithmüllerjem in srebrnim Rusom Saidom Karimullo Khalilom. Anton Vidmar in Blaž Debeljak sta zasedla 38. in 44. mesto.

Cisar je bil vse do zadnjega v boju celo za naslov prvaka. Svoj nastop je začel z eno napako v streljanju leže in je po prvem krogu zadržal uvrstitev iz šprinta. V nadaljevanju pa je bil na strelišču 100-odstoten. Najprej je prišel do devetega mesta, po tretjem strelskem nastopu je bil že četrti, v zadnjem krogu, ko so bili štirje tekmovalci v razmiku slabih štirih sekund, pa je naposled ostal v boju za zmago z Nemcem Riethmuellerjem, preden se jima je iz ozadja priključil še Rus Said Karimulla Khalil in trojica se je udarila za zmago. Cisar se je moral v ciljnem šprintu zadovoljiti s tretjim mestom,

Za slovo od Lenzerheideja so nato nastopile še mlajše članice. Uspešen dan so zaključile Nika Vindišar je bila s sedmimi napakami na 28. mestu, Tais Vozelj je bila danes 43., Nina Zadravc pa 46.

Preberite še:

Alex Cisar
Sportal Mlajši člani v štafeti deseti, članice pa še boljše, sedme
MSP: slovenska štafeta Repnik, Goropečnik, Planko
Sportal Mladi slovenski štafeti na SP končali tik pod zmagovalnim odrom
Urška Poje
Sportal Pred leti tista "posebna 16-letnica, talent", danes plačuje ceno
Olga Podčufarova
Sportal Bo izkušena Rusinja rešiteljica slovenskega ženskega biatlona?
Klemen Bauer
Sportal Hud boj Bauerja in Cisarja pripadel izkušenejšemu

 

Ne spreglejte