Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
25. 9. 2018,
12.05

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Marcel Mathis Nathalie Eklund Aksel Lund Svindal Sölden Rok Perko svetovni pokal

Torek, 25. 9. 2018, 12.05

5 let, 7 mesecev

KDO SE POSLAVLJA?

Na pragu sezone nove smuči v kotu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Marcel Mathis | Marcel Mathis ne bo dočakal nove sezone. | Foto Sportida

Marcel Mathis ne bo dočakal nove sezone.

Foto: Sportida

Avstrijec Marcel Mathis in Švedinja Nathalie Eklund se umikata iz "belega cirkusa". V zraku pa ostaja vprašanje (ne)nadaljevanja kariere Aksla Lunda Svindala.

Do začetka nove smučarske sezone nas loči še 32 dni. Osrednji upokojitveni val je že popustil, vseeno pa vesti o tekmovalnih umikih iz različnih taborov še kapljajo. V tem primeru iz Avstrije in Švedske.

Po poškodbi in treh slabih sezonah se je za umik odločil 27-letni avstrijski veleslalomski specialist Marcel Mathis, sicer član zlate avstrijske ekipe na svetovnem prvenstvu 2013. Nekdanji veleslalomski prvokategornik se je v svoji karieri dvakrat povzpel na stopničke svetovnega pokala, v zadnji sezoni pa je osvojil vsega štiri točke.

Anna Veith
Sportal Nov začetek za Anno Veith

Za enako potezo se je odločila tudi le mesec mlajša Švedinja Nathalie Eklund, nekdanja slalomska prvokategornica, ki je v zadnjih zimah bila prav tako daleč od svojih najboljših sezon. Poslavlja se brez uvrstitve na stopničke svetovnega pokala, trikrat pa se je zavihtela med najboljšo deseterico, med drugim tudi leta 2013, ko je bila ob zmagi Tine Maze v Mariboru deveta.

Rok Perko je prispeval slovenski delež v novi razred smučarskih upokojencev. | Foto: Sportida Rok Perko je prispeval slovenski delež v novi razred smučarskih upokojencev. Foto: Sportida

Rok Perko
Sportal Poslovilni smuk: Smučanje je zame življenje, toda ...

Poslavljajo se še …

Poleg Avstrijca in Švedinje so v zadnjih tednih tekmovalne smuči v kot postavili še Stacey Cook, Julia Mancuso, David Chodounsky, Rok PerkoCarmen ThalmannMauela MoelggDenise Feierabend, Michaela Kirchgasser, Kajsa Kling, Tim JitloffPatrick SchweigerPhilippe SchmidJulia GrünwaldNolan KasperMarcus SandellCristian DevilleBernhard NiederbergerManuel PleischBeatrice ScalvediAmaury GenoudFlorian EisathPatrick ThalerVerena Stuffer, Guillermo Fayed, Veronika Velez-ZuzulovaEdit Miklos …

Aksel Lund Svindal pred razpotjem. | Foto: Reuters Aksel Lund Svindal pred razpotjem. Foto: Reuters Kako se bo odločil Svindal?

Pisan nabor svežih smučarskih upokojencev pa bi utegnil v prihodnjih tednih zasenčiti nekdanji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Aksel Lund Svindal. Norveški as je namreč pred kratkim namignil, da kljub marljivim poletnim treningom nadaljevanje sicer zelo uspešne kariere ni samoumevno. Še vedno ima namreč kar nekaj težav s kolenom, zato naj bi tik pred začetkom tekem v hitrih disciplinah sporočil, ali se bo podal v novo sezono. Ob tem pa je zanimivo, da je pred dnevi predčasno prekinil s treningi v Čilu in se odločil za vrnitev v Evropo.

Aksel Lund Svindal
Sportal Svindalov trenutek resnice: Ima vse skupaj še smisel?
Križaj in Tritscher
Sportal Tragična nesreča nekdanjega kranjskogorskega junaka
Marcel Hirscher
Sportal Marcel Hirscher: Idealna priložnost za upokojitev
Ne spreglejte