Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2023,
12.12

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec alpsko smučanje

Petek, 3. 11. 2023, 12.12

6 mesecev

Namesto na treninge v Švico se odpravljajo na Norveško

Spremenjen načrt Ilke Štuhec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Ilka Štuhec | Ilka Štuhec se namesto v Švico odpravlja na treninge na Norveško, kjer pričakujejo boljše razmere, predvsem pa stabilnejše vreme. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Ilka Štuhec se namesto v Švico odpravlja na treninge na Norveško, kjer pričakujejo boljše razmere, predvsem pa stabilnejše vreme.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Specialistka za hitre discipline Ilka Štuhec se odpravlja na sklepni del snežnih priprav pred začetkom sezone. Namesto načrtovanih treningov v Švici bo trenirala na Norveškem, kjer kaže na boljše pogoje in predvsem stabilnejše vreme, so sporočili iz Štajerkinega tabora.

Ilka Štuhec
Sportal Ilke Štuhec že dolgo ni kaj tako presenetilo #video

Načrtovani treningi v Zermattu v Švici, kjer bo na sporedu tudi prva hitra preizkušnja nove sezone, so v tem trenutku zaradi slabih razmer na ledeniku tvegana odločitev. V ekipi Ilke Štuhec so iskali stabilnejše razmere, ki bi omogočile konstanten trening in uspešen konec pripravljalnega obdobja, zato se odpravljajo na Norveško, v smučarsko središče Juvass.

Darja Črnko
Sportal Mati Ilke Štuhec brez dlake na jeziku

V tem času še nikoli na Norveškem, a druge izbire ni

"V Zermattu tako ali tako ne bi mogli trenirati na progi, kjer bo potekal svetovni pokal. Ob tem smo v teh dneh vedno znova prejemali informacije, da so razmere res slabe, fantje in dekleta po več dni skupaj sploh niso trenirali in nazadnje zapustili Zermatt. Zgolj čakanje na lepše razmere v tem trenutku ni možnost, zato smo se odločili za odhod na Norveško. Res je, še nikoli nismo tam trenirali v tem obdobju, a tokrat druge izbire pravzaprav ni. Kaže, da bodo tam boljši pogoji, bolj stabilno vreme in da bomo lahko opravili več kakovostnih dni treninga," je odločitev komentirala vodja ekipe in glavna trenerka Štuhčeve Darja Črnko.

Sölden veleslalom 2023
Sportal Sölden novembra. Tekme še v aprilu? V dvorani? Raje septembra!

Sezona hitrih disciplin se bo začela mesec in pol prej, smuk v Švici bo na sporedu že 18. novembra. | Foto: Guliverimage Sezona hitrih disciplin se bo začela mesec in pol prej, smuk v Švici bo na sporedu že 18. novembra. Foto: Guliverimage

Mesec in pol prej

Na Norveško se ekipa odpravlja za sedem dni, nato pa sledi začetek smučarske sezone tudi za specialistke za hitre discipline. Prvi smuk bo premierno v Zermattu v Švici oziroma Cervinii v Italiji na sporedu že 18. novembra, kar pomeni, saj se bo sezona v hitrih disciplinah začela pol meseca prej kot običajno.

Lucas Braathen
Sportal Čustveno pismo navijačem po slovesu od smučanja
Žan Kranjec
Sportal Veter odpihnil veleslalom v Söldnu, Kranjec ni bil zadovoljen
Ester Ledecka
Sportal Ilka in Sofia, pozor! Tudi dvoživka želi smukaški globus.

 

Ne spreglejte