Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
23. 1. 2019,
10.40

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

svetovni pokal Ilka Štuhec Ilka Štuhec Tina Robnik Zlata lisica

Sreda, 23. 1. 2019, 10.40

5 let, 3 mesece

TINA ROBNIK PRED VRNITVIJO

Ilka Štuhec je ob vračanju velik navdih

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

"Nastop na Zlati lisici ni le želja, je cilj, katerega uresničljivost pa je v tem trenutku še zelo vprašljiva," dneve do vrnitve v svetovni pokal odšteva smučarska rekonvalescentka Tina Robnik.

Mitja Dragšič
Sportal Mariborsko spoznanje: Zelena ni vedno negativna #video

Na Pohorje se je v družbi demonstratorja, s katerim dela med prostim smučanjem kot pripravo na smučanje na postavljeni progi, povzpela krepko pred reprezentančnimi sotekmovalkami. Med vožnjo s sedežnicama Radvanje in Poštela ji je pogled večkrat ušel proti tekmovalni progi za 55. Zlato lisico. Do veleslaloma svetovnega pokala jo loči še devet dni. O tem, ali je to dovolj ali pač premalo za pripravo na vrnitev v tekmovalno areno, bo lahko govorila šele prihodnji četrtek. Pet pred dvanajsto. V tem trenutku še ni nared. Prihodnjo teden … "Upam," je z rameni skomignila Tina Robnik, ki si je 9. marca ob padcu na veleslalomu v Ofterschwangu strgala križne vezi.

Pogled v sezono 2019/20. | Foto: Getty Images Pogled v sezono 2019/20. Foto: Getty Images Naložba za prihodnjo sezono

Čeprav ne skriva, da si želi nastopiti na veleslalomskem delu Zlate lisice in tako prebiti tekmovalni led, pa je 27-letna Lučanka trenutno osredotočena predvsem na svojo smučarsko tehniko. "Pomembno je, da si pripravim dobro tehnično osnovo ter nato na njej gradim. Želim smučati čim bolj tehnično pravilno. Sledi dodajanje, tudi 'dirkanje'. Čeprav želim v tej zimi tekmovati, pa je to predvsem priprava na prihodnjo sezono," realno ocenjuje veleslalomska specialistka in ob koncu treninga priznava, da čuti koleno. Občasno jo tudi med smučanjem opozarja, da ni v brezhibnem stanju. Vseeno upa, da se bo položaj v prihajajočem tednu popravil do te mere, da bo lahko nastopila na domači tekmi svetovnega pokala.

Blizu, a daleč

Omejitev v njenem smučanju je sicer še kar nekaj. V prvi vrsti se izogiba smučanju na daljših progah. Treninga opravlja v posameznih odsekih. Predvsem pa podlaga, na kateri vadi, še ni primerljiva s tisto, ki jo čaka na tekmah najvišje ravni. "Nekateri zavoji so že blizu želenim. A je treba vse skupaj še sestaviti," razmišlja savinjska olimpijka, ki bo zdaj podrobno opazovala, kako se bo na povečevanje intenzivnosti odzvalo telo. Ključni preizkus pripravljenosti pa bo predstavljal trening na trši podlagi. Šele takrat bo lahko s trenerskim štabom podala končno oceno o realnosti nastopa v Mariboru.

Ilka Štuhec kot navdih

Vračanje po poškodbah ji še zdaleč ni tuje. Zdravstvene težave so dodobra zavrle in zaznamovale njeno kariero. Tokrat deluje mirno, prav nič neučakano, temveč sprijaznjeno z realnim stanjem. Kot pravi, je jokala spomladi. Jeseni je bila zaradi zamika v procesu rehabilitacije razočarana. Zdaj je osredotočena na smučanje. Ob vračanju pa ji velik navdih predstavlja Ilka Štuhec. "Vesela sem zanjo. Vsa čast za rezultate in smučanje. Da, Ilka je navdih tudi zame," je pogovor zaključila Robnikova, ki je bila predlani v Mariboru 19., ob lanski selitvi Zlate lisice v Kranjsko Goro pa celo sedma.

Meta Hrovat
Sportal Kakšna bo slovenska ponudba na pohorski Zlati lisici?

Program 55. Zlate lisice

Četrtek, 31. 1. 2019
Trg Leona Štuklja: 
18.00, javno žrebanje štartnih številk za veleslalom

Petek, 1. 2. 2019
Snežni stadion:
10.00/13.00, veleslalom
Trg Leona Štuklja: 8.00, razglasitev rezultatov in javno žrebanje štartnih številk

Sobota, 2. 2. 2019
Snežni stadion: 
10.00/13.00 slalom

Ilka Štuhec
Sportal Po Ilki Štuhec je Štajerce osrečil še mož z vrtalko
Ne spreglejte