Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2023,
12.02

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27

Natisni članek

padec Halvor Egner Granerud

Četrtek, 8. 6. 2023, 12.02

10 mesecev, 3 tedne

halvor egner granerud

Grd padec skakalnega junaka zadnje zime #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27
Granerud | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Skakalni trening na olimpijskem kompleksu v Lillehammerju se ni dobro končal za najboljšega skakalca pretekle sezone Halvorja Egnerja Graneruda, ki je grdo padel, a si ob tem k sreči ni nič zlomil. 27-letni Norvežan je v četrtek sporočil, da ne bo nastopil na prvem predvidenem tekmovanju, Evropskih igrah, ki se bodo čez dva tedna začele na Poljskem.

"Trening nam je prinesel dramatičen štart v poletno sezono, potem ko je Halvor Egner Granerud padel ob drugem skoku," so zapisali pri norveški skakalni ekipi, ki trenira v Lillehammerju.

Nesreča se je zgodila na 98-metrski napravi, ko je Granerud takoj po odskoku izgubil nadzor nad smučmi in grdo padel na hrbtišče skakalnice.

"Prvič sem preizkusil opremo, ki je prilagojena novim pravilom. Sem v redu, bolečina je prisotna. Opravil sem tudi rentgensko slikanje in k sreči ni nič zlomljeno. Nekaj dni bom na berglah, nato pa upam, da se bom lahko vrnil v pogon," je dejal zmagovalec zadnjega svetovnega pokala, novoletne turneje in turneje RAW Air.

Na Evropskih igrah v Zakopanah ne bo nastopil. | Foto: Sportida Na Evropskih igrah v Zakopanah ne bo nastopil. Foto: Sportida

Izpustil bo evropske igre na Poljskem

Dan pozneje so iz norveškega tabora sporočili, da bo 27-letnik zaradi padca izpustil prvo predvideno tekmovanje v poletni sezoni, evropske igre, ki bodo med 21. junijem in 2. julijem potekale na Poljskem. "Halvor je utrpel več odrgnin, obtolkel si je dele telesa, tako da ne more normalno trenirati. Posledično se je odločil, da se ne udeleži evropskih iger," je za norveški NRK povedal športni direktor tamkajšnje zveze Clas Brede Bråthen.

Norveške barve bodo na Poljskem tako zastopali Marius Lindvik, Bendik Jakobsen Heggli, Johann Andre Forfang, Daniel Andre Tande, Anna Odine Strøm, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Maria Kvandal in Kjersti Græsli.

evropske igre
Sportal Na Poljsko, kjer bo dišalo tudi po olimpijskem Parizu, več kot 130 Slovencev

Na Norveškem tudi Westmanova in Aigro

Skupaj s Skandinavci v Lillehammerju skače tudi Švedinja Frida Westman, ki je lani odlično začela sezono, nato pa zaradi težav s kolenom izpustila večji del zime in se karavani priključila spet povsem ob koncu. Ob njej je na Norveškem še Estonec Artti Aigro.

Rjoju Kobajaši
Sportal Skakalni zvezdnik Kobajaši spremenil smer
Robert Hrgota
Sportal "Vedno je bilo vodilo varnost, z novimi pravili se od tega oddaljujemo"
Ne spreglejte