Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 9. 2021,
15.24

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

2

Natisni članek

Lovro Kos Cene Prevc Jerneja Brecl Ema Klinec Ema Klinec Katra Komar Urša Bogataj Urša Bogataj smučarski skoki

Petek, 10. 9. 2021, 15.24

2 leti, 7 mesecev

Poletna velika nagrada v Čajkovskem

Fantastičen uspeh Slovenk v Rusiji, Bogatajeva pred velikim podvigom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,17

2

Urša Bogataj | Urša Bogataj je bila v kvalifikacijah druga. | Foto Sportida

Urša Bogataj je bila v kvalifikacijah druga.

Foto: Sportida

Slovenske smučarske skakalke so blestele v kvalifikacijah za tekmo poletne velike nagrade v Čajkovskem. Med najboljše štiri so se prebile kar tri Slovenke, prvo mesto pa je osvojila Norvežanka Silje Opseth. Takoj za njo se je zvrstil vodilna v skupnem seštevku poletne velike nagrade, Urša Bogataj, tretja je bila Ema Klinec, takoj za njo pa še Jerneja Brecl. Nastopali so tudi smučarski skakalci, med katerimi je za najboljšo slovensko uvrstitev poskrbel Cene Prevc.

Sportal Banalen razlog za diskvalifikacijo na tekmi v smučarskih skokih

V Rusiji se v okrnjeni konkurenci, manjkata tudi Nika Križnar (na tej skakalnici v Čajkovskem je pred slabimi šestimi meseci spisala zgodovino ženskih smučarskih skokov v Sloveniji) in Špela Rogelj, nadaljuje poletna velika nagrada. Slovenske tekmovalke so danes blestele. Na glavno tekmo so se uvrstile štiri. Urša Bogataj je bila s 130 metri (108,7 točke) druga, Ema Klinec s 125 metri (108,2 točke) tretja, Jerneja Brecl s 123 metri (97,7 točke) četrta, nastop na glavni tekmi pa si je s 33. mestom med 51 nastopajočimi zagotovila tudi Katra Komar.

V Rusiji nastopa tudi 36 skakalcev. Kvalifikacije je dobil Norvežan Halvor Egner Granerud s 133 metri in 130,3 točke, drugi je bil domačin Jevgenij Klimov s 137 metri in 127,1 točke, tretji pa še en Norvežan, Johann Andre Forfang s 133 metri in 121,6 točke. Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbel Cene Prevc, ki je bil osmi s 123 metri in 105,6 točke, Lovro Kos pa je s 117,5 metra in 86,1 točke osvojil 22. mesto.

Cene Prevc je na nedavni tekmi velike poletne nagrade v Kazahstanu osvojil peto mesto. | Foto: Sportida Cene Prevc je na nedavni tekmi velike poletne nagrade v Kazahstanu osvojil peto mesto. Foto: Sportida

Tekma bo na sporedu v soboto ob 8. uri po slovenskem času, sledila bo preizkušnja skakalcev. V nedeljo bodo skakalke ob 6. uri imele še drugo posamično tekmo, ob 10. uri bo na sporedu tekma mešanih parov. Če v koledarju do konca sezone ne bo  sprememb, si Bogatajeva v Čajkovskem že lahko zagotovi skupno zmago v letošnji poletni veliki nagradi.
Cene Prevc
Sportal Granerud do dveh zmag, Cene Prevc na prvi tekmi peti
Nika Križnar
Sportal Križnarjeva deklasirala konkurenco
Ne spreglejte