SiolNET. Sportal Zimski športi
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pokal Fis, Ljubno

Križnarjeva deklasirala konkurenco

0,15

termometer

Nika Križnar | Nika Križnar je slavila na tekmi pokala FIS. | Foto: Sportida
Nika Križnar je slavila na tekmi pokala FIS. Foto: Sportida

Ljubno ob Savinji ta konec tedna gosti tekme FIS pokala tako za smučarke skakalke kot smučarje skakalce. Nika Križnar je upravičila vlogo prve favoritinje tekme.

Po dveh letih je aktualna zmagovalka svetovnega pokala znova nastopila na tekmi pokala FIS in tudi tokrat razveselila slovenske ljubitelje smučarskih skokov v Ljubnem. Ob njej so se predstavile tudi reprezentantke Špela Rogelj, Katra Komar in Jerneja Brecl. Prav slednja je s 86,5 metra in 113,5 točke vodila po prvi seriji pred Križnarjevo, ki je skočila pol metra manj, zbrala pa je 109,2 točke. Tretja je bila Rogljeva s 84 metri in 107,4 točke.

V finalni seriji je Križnarjeva skočila odlično, pristala je pri kar 94,5 metra in z 239,5 točke pometla s konkurentkami. Rogljeva je z 88,5 metra in 228,7 točke napredovala na drugo mesto, Breclova pa s 85 metri in 225,9 točke padla na tretje. Nika Prevc je bila s 198,5 točke šesta, Komarjeva je zasedla sedmo mesto, takoj za njo so končale Jerneja Repinc Zupančič, Taja Bodlaj in Nika Vetrih na desetem mestu.

Pri moških najboljši Slovenec Bartolj

Preizkušnjo skakalcev je dobil Avstrijec Janni Reisenauer z 257,7 točke pred rojakom Julijanom Smidom, ki je zbral 256,4 točke in našim Maksimom Bartoljem, ki si je za prve stopničke razdelil drugo mesto z Avstrijcem. Tik pod njimi je na četrtem mestu končal domačin Jernej Presečnik, Žak Mogel, Rok Masle, Taj Ekart, Marcel Stržinar, Matija Vidic in Patrik Vitez so se zvrstili na mestih od 11. do 17.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin