Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
27. 12. 2021,
16.45

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

3

Natisni članek

Oberstdorf novoletna turneja Cene Prevc

Ponedeljek, 27. 12. 2021, 16.45

2 leti, 4 mesece

Cene Prevc ima razlog za nasmešek na obrazu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,56

3

Cene Prevc | Cene Prevc je uspešen na uvodu v sezono. | Foto Sportida

Cene Prevc je uspešen na uvodu v sezono.

Foto: Sportida

Od slovenskih skakalcev je v prvem obdobju s konstantnimi skoki razveseljeval slovenske ljubitelje tega športa Cene Prevc, ki pa zaradi dobrih rezultatov ni neučakan pred začetkom prestižne novoletne turneje. "Ravno letos bom lahko bolj umirjeno štartal, ker sem se prejšnja leta boril, da sem sploh lahko prišel na turnejo," izpostavlja trenutno deveti skakalec zime.

Na prvih devetih tekmah se je Cene Prevc petkrat zavihtel med najboljšo deseterico. Najvišje je bil dvakrat na petem mestu. S tem, kar je opravil, je zadovoljen: "Po mojem sem res skoraj najbolj konstanten. To je tista kljukica, ki jo želim peljati skozi celotno sezono. V prvem obdobju sem oddelal tisto, kar želim. Veliko osebno zadovoljstvo je. Sezona je drugačna kot prejšnje. Veliko večkrat grem z nasmeškom s prizorišča kot prej."

sneg Bischofshofen
Sportal Nova sprememba v povezavi z novoletno turnejo

"Turneja? Na vseh tekmah v finalu in ne biti diskvalificiran"

Dobrodošlo je, da ima v sebi še nekaj rezerv, kar pomeni, da bi lahko prišel tudi trenutek, ko se bo na posamični tekmi premierno uvrstil na zmagovalni oder. "Niti ne znam reči, ali so rezerve ali niso. Vem, da se napake na tekmah še pojavljajo. Vendar jih ne mislim iskati in namerno odpravljati. Iz tekme v tekmo grem. Na treningu se pojavijo tudi kakšni skoki, ki so še na višji ravni. Upam, da se bo izšel tudi na tekmi kak tak," pravi deveti skakalec sezone.

Na novoletno turnejo je odpotoval povsem miren. | Foto: Reuters Na novoletno turnejo je odpotoval povsem miren. Foto: Reuters

Pred njim in skakalci je prestižna novoletna turneja. Vse skupaj se bo začelo s torkovimi kvalifikacijami v Oberstdorfu, kjer se dobro počuti. Leta 2016 je bil na tej skakalnici že osmi, na letošnjem nordijskem svetovnem prvenstvu pa deveti. Da bi jo zaradi dobrega uvoda v sezono bolj nestrpno čakal, pri njem ne pije vode: "Glavni cilj mi je letos odskočiti vseh osem skokov. Biti na vsaki tekmi v finalu in ne biti diskvalificiran. Ravno letos grem bolj umirjeno, ker sem se prejšnja leta boril, da sem sploh lahko prišel nanjo. Bolj sem se pripravljal na tekmo celinskega pokala, da sem bil rezerva potem za vstop na turnejo."

Goran Janus
Sportal Janus jasno pokazal, kaj ga zanima

"Bratsko rivalstvo je tako kot nekdaj"

V tej sezoni je prevzel štafetno palico najboljšega med brati, saj starejšemu Petru in mlajšemu Domnu ne gre po načrtih. Zlasti mlajši je daleč od želene forme in se sploh ni uvrstil v ekipo za turnejo štirih skakalnic. V zimi je dobil priložnost na štirih prizoriščih, a se niti enkrat ni uvrstil med dobitnike točk.

V tej zimi je najboljši od bratov Prevc. | Foto: V tej zimi je najboljši od bratov Prevc.

Zato pa Cene izpostavlja, da ni nikakršnega rivalstva med brati in se veselijo uspehov drugega: "Bratsko rivalstvo je tako kot nekdaj. Med nami ga ni, v medijih je dobro za pisati. In mislim, da bo tako tudi ostalo. Mi smo takšni, da smo za drugega bolj veseli. Rivalstva niti ni. Če smo drug drugemu dodatna motivacija, je še toliko bolje."

Thomas Diethart
Sportal Avstrijec po kratki vrnitvi končal kariero
Daniel Andre Tande - Planica 2021
Sportal Po grozljivem padcu se želi soočiti s Planico: Želim premagati "ta hrib"
smučarski skoki Ema Klinec
Sportal "Ko si enkrat na vrhu, bi bil rad spet tam, a moraš sprejeti, da vsakič ne gre"
smučarski skoki Urša Bogataj
Sportal Če bi imela čarobno paličico, bi takoj spremenila nekaj stvari
Ne spreglejte