Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
14.03

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

9

Natisni članek

Meta Hrovat Ilka Štuhec Ilka Štuhec Kanin Darja Črnko svetovni pokal

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 14.03

3 leta, 11 mesecev

Če Ilka ne sme čez mejo, bo smučala kar doma

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,09

9

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec znova na domačem snegu. | Foto MaPa

Ilka Štuhec znova na domačem snegu.

Foto: MaPa

Po Ester Ledecki, švedski in avstrijski reprezentanci bosta smučarski post, kot vse kaže, v kratkem prekinili tudi Ilka Štuhec in Meta Hrovat, ki bosta izkoristili več kot 300 centimetrov debelo snežno odejo na Kaninu.

"Vlada RS je odločila, da z upoštevanjem navodil NIJZ od 11. 5. 2020 dalje lahko obratujejo tudi žičniške naprave. Glede na to, da imamo na Kaninu še več metrov snega ter da smo vsi željni pomladanske smuke, bomo v naslednjih dneh zagnali tudi naše naprave," so mnoge smučarske navdušence, ki so bili zaradi novega koronavirusa prisiljeni krepko skrajšati svojo sezono, obvestili upravljavci visokogorskega smučarskega središča ter tako napovedali vnovično odprtje. Kdaj bodo znova zagnali gondolo in žičniške naprave, še ni povsem jasno, saj vremenska napoved za ta teden ni najbolj ugodna.

Ilka Štuhec
Sportal Ilkin izolacijski umik za iskanje nove poti

Da so razmere na Kaninu primerne za vrnitev na smuči, sta že pred kratkim poudarjali dvakratna svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec in vodja njene ekipe Darja Črnko. Kot vse kaže, ne bo ostalo le pri besedah, saj že v tem tednu načrtujeta tudi trening, ki pa ga bo treba opraviti v zgodnjih jutranjih urah. "Pred kratkim sem bila na terenu in se na lastne oči prepričala, da so pogoji dobri," pravi Črnkova, ki svoji hčerki po marčevskem umiku s Pohorja treninga trenutno še ne more zagotoviti v Avstriji ali Švici, medtem ko se je glavnina reprezentanc že sprijaznila s tem, da bo letošnja vadba na južni polobli padla v vodo.

Trening na Kaninu načrtuje tudi najboljša slovenska smučarka pretekle sezone Meta Hrovat, medtem ko so v vodstvu reprezentanc do ideje še nekoliko zadržani. "Ko bo smučišče obratovalo, bodo naši trenerji preverili ustreznost pogojev. Če bodo ocenili, da je mogoče izpeljati primeren trening, bodo tja poslali tudi preostale smučarje svetovnega pokala," pravi vodja panoge Miha Verdnik, ki sicer prve smučarske treninge načrtuje v začetku junija na avstrijskih ledenikih. Do takrat pa naj bi bila znana tudi dokončna trenerska piramida. O njej bo 21. maja razpravljal alpski odbor.

Boštjan Kline
Sportal Boštjan Kline bo segel v žep in vztrajal
Peter Pen
Sportal Peter Pen je sprejel avstrijski izziv
Žan Kranjec
Sportal Kranjec proti kolajnam z novo pomočjo
Miha Hrobat
Sportal Ne bi vztrajal, če se ne bi videl z olimpijsko kolajno
Ne spreglejte