Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 12. 2020,
8.18

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

11

Natisni članek

Planica 2020 Planica Planica Ljubo Jasnič Gorazd Bertoncelj Timi Zajc Timi Zajc

Torek, 15. 12. 2020, 8.18

3 leta, 4 mesece

Bertoncelj in Zajc bosta v središču pozornosti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

11

bertoncelj zajc | Odbor in zbor skokov in nordijske kombinacije bosta danes razglabljala o Gorazdu Bertonclju in Timiju Zajcu. | Foto Vid Ponikvar

Odbor in zbor skokov in nordijske kombinacije bosta danes razglabljala o Gorazdu Bertonclju in Timiju Zajcu.

Foto: Vid Ponikvar

Po vročem koncu tedna v Planici se bodo člani odbora in zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo danes odločili, kakšna usoda čaka glavnega trenerja Gorazda Bertonclja in skakalca Timija Zajca. Znano bo tudi, kdo bo slovensko reprezentanco vodil na naslednji postojanki svetovnega pokala v Engelbergu.

Nastali položaj v smučarskih skokih v Sloveniji odmeva tudi v preostalih razvitih skakalnih državah. Po izključitvi Timija Zajca iz reprezentance, potem ko je na družbenem omrežju Instagram napadel glavnega trenerja Gorazda Bertonclja, in prostovoljnem odhodu Bertonclja iz planiškega mehurčka je prišel čas za vodstvo v skakalni družini.

Timi Zajc Wisla
Sportal Timi Zajc se opravičuje: Moja izjava je bila pretirana
Planica
Sportal Akterji vročega konca tedna se niso zavedali, da je Planica nad vsemi

Strokovni odbor je v ponedeljek analiziral zadnje planiške dogodke, ki so vrgli senco na slovenske skoke, in iskal smernice za naprej. Danes bo na vrsti odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ki mu predseduje Ljubo Jasnič. Govorili bodo o trenerski tematiki - dokončni usodi Bertonclja, ki se skoraj gotovo poslavlja - in skesanem Zajcu, ki se je po treh prespanih nočeh prek matičnega kluba SSK Ljubno BTC opravičil za dogodek v Planici.

V Engelberg odhajajo Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Rok Justin in Cene Prevc. 

Idealen scenarij strokovnjak z avtoriteto

Čas za iskanje novega trenerja je tem trenutku je vse prej kot idealen. Sezona je v polnem teku in večina strokovnjakov ima pogodbo. Ekipa potrebuje sproščeno okolje, v katerem bodo skakalci zadihali s polnimi pljuči. V prehodnem obdobju bo moral pomembno vlogo odigrati kapetan reprezentance Peter Prevc, saj bosta že ta konec tedna v Engelbergu naslednji tekmi svetovnega pokala.

Peter Prevc bo moral kot kapetan reprezentance pomagati pri zagotavljanju sproščenega vzdušja v ekipi. | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc bo moral kot kapetan reprezentance pomagati pri zagotavljanju sproščenega vzdušja v ekipi. Foto: Vid Ponikvar

Idealen scenarij bi bil, da bi v reprezentanco prišel strokovnjak z avtoriteto, na katerega bi skakalci gledali kot otroci na čokolado.

Po naših informacijah naj bi položaj ponudili Matjažu Triplatu - trenutno dela kot odgovorni trener in vodja programa v Državnem panožnem nordijskem centru v Kranju -, a naj bi jih tudi že zavrnil.

Timi Zajc Wisla
Sportal Po izključitvi iz ekipe se je oglasil Timi Zajc
Jelko Gros
Sportal Jelko Gros: Oče Timija Zajca me je nadlegoval z istimi besedami

Hrgota tudi v Engelbergu?

Verjetno ne bi bila najboljša rešitev prihod trenerja, ki je bil v preteklosti že na čelu reprezentance A. Zgodovina drugih športov je že večkrat pokazala, da nekdanji obraz ne prinese želenega zasuka.

Bo Robert Hrgota vodil skakalce tudi v Engelbergu? | Foto: Vid Ponikvar Bo Robert Hrgota vodil skakalce tudi v Engelbergu? Foto: Vid Ponikvar

Prav lahko se zgodi, da bo na naslednji postojanki svetovnega pokala v Engelbergu še naprej z zastavico mahal Robert Hrgota, ki je bil do zdaj Bertoncljev pomočnik, prej pa v reprezentanci B pomagal tudi Igorju Medvedu. Tudi njegovo ime se pojavlja v igri. Nekdanji skakalec je sicer v Sportalovi rubriki Druga kariera izjavil, da potrebuje še kilometrino, da bi lahko postal prvi mož reprezentance, a je bilo v Planici videti, da se kljub mladosti in 32 letom ni ustrašil izziva.

Morda pa bi lahko kdaj v prihodnosti v slovenski prostor konkretneje vstopil širšemu skakalnemu občinstvu manj znan Janko Zwitter mlajši, koroški Slovenec iz Zahomca, ki je osebni trener japonske skakalke Sare Takanaši. Na svoji poti se je strokovnjak, ki prisega na red in disciplino, med drugim šolal na priznani avstrijski športni gimnaziji v Stamsu, delal v avstrijski reprezentanci in sodeloval tudi z legendarnim Noriakijem Kasaijem.

Ljubo Jasnič bo moral sprejeti odločitev o novem trenerju reprezentance. Prav tako je poudaril, da se bo poslovil, če bodo to želeli člani zbora. | Foto: Vid Ponikvar Ljubo Jasnič bo moral sprejeti odločitev o novem trenerju reprezentance. Prav tako je poudaril, da se bo poslovil, če bodo to želeli člani zbora. Foto: Vid Ponikvar Od besed pa k dejanjem. Na vrsti je predsednik zbora in odbora Ljubo Jasnič (v Planici je sicer izjavil, da je pripravljen odstopiti s položaja, če mu bodo izglasovali nezaupnico). Danes bo s sodelavci potegnil naslednjo potezo, s katero bo poskušal vnesti mir v reprezentanco, ki jo že čez slaba dva tedna čaka naslednji vrhunec sezone - novoletna turneja. Hkrati lahko pričakujemo informacijo, kako dolgo bo kaznovan Timi Zajc, ki si je s svojim dejanjem dodobra zapletel reprezentančni položaj.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc bo zadržal mnenje zase
bertoncelj zajc
Sportal Zajc izključen iz reprezentance, Bertoncelj se poslavlja!
Ne spreglejte