Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
12.05

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

Natisni članek

svetovno prvenstvo v poletih Kulm Stefan Kraft

Sreda, 31. 1. 2024, 12.05

2 meseca, 3 tedne

Avstrijski skakalni as povsem izmučen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47
Stefan Kraft | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Zlati avstrijski skakalec s posamične tekme svetovnega prvenstva v poletih Stefan Kraft je dal vedeti, kako izčrpano je bilo njegovo telo po koncu domačega prvenstva na Kulmu, na katerem je v nedeljo skupaj z moštvenimi kolegi poletel še do srebra.

Po petkovem programu je na posamični preizkušnji svetovnega prvenstva v poletih najbolje kazalo našemu Timiju Zajcu, ki je imel lepo prednost pred zasledovalci. A mu je dan pozneje pri tretjem poletu ponagajal veter in mu prerezal krila, kar je izkoristil avstrijski šampion Stefan Kraft.

Poletel je do prvega posamičnega naslova svetovnega prvaka v poletih, družbo na zmagovalnem odru pa sta mu delala Nemec Andreas Wellinger in Zajc.

Peter Prevc, Kulm
Sportal Slovenci poslali sporočilo skakalnim narodom

Pri Kraftu so poleti pustili davek na nedeljski moštveni preizkušnji. Tudi Zajc je ob povratku v domovino dal vedeti, da je v tem koncu tedna izgubil od 1,5 do dva kilograma teže, kar je veliko ob dejstvu, da so skakalci že v osnovi zelo suhi.

Stefan Kraf je postal svetovni prvak v poletih, na ekipni preizkušnji pa se je veselil srebra. | Foto: Guliverimage Stefan Kraf je postal svetovni prvak v poletih, na ekipni preizkušnji pa se je veselil srebra. Foto: Guliverimage

Kraft je imel na primer na nedeljski ekipni tekmi, na kateri so blesteli zlati slovenski orli, šele deseti dosežek med vsemi. "Regeneracija po soboti je bila najtežja, kar pomnim," je dejal Kraft za APA in nadaljeval: "Povsem sem izmučen, prazen. Nič nisem spal. Moje zdravje peša in vse je bolj utrujajoče. Tri dni ne želim početi ničesar. Povsem se bom odklopil in se tako poskušal regenerirati. To je tisto, kar v tem trenutku najbolj potrebujem."

Salzburžan je v tej sezoni v vrhunski formi že od samega začetka. Odlično je na poti do tretjega naslova najboljšega v zimi. Veliki kristalni globus je v karieri osvojil že dvakrat, prvič v sezoni 2016/17 in drugič pred štirimi leti. V tem trenutku ima pred najbližjim zasledovalcem Wellingerjem 252 točk naskoka.

Domen Prevc
Sportal Vsaka je zgodba zase
Lovro Kos Peter Prevc Timi Zajc Domen Prevc
Sportal Zajc vesel, da je imel ob sebi Petra Prevca
Lovro Kos Peter Prevc Domen Prevc Timi Zajc
Sportal Zlati Slovenci v svojem svetu in z velikim nasmeškom na obrazu #video
Lovro Kos Peter Prevc Domen Prevc Timi Zajc
Sportal Veselica na Kulmu: Slovenci ubranili naslov svetovnih prvakov! #video
Ne spreglejte