SiolNET. Sportal Zimski športi
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Innsbruck, celinski pokal

Anže Semenič zmagovalec Bergisla, Jan Bombek tretji

0,13

termometer

Anže Semenič | Anže Semenič je zmagovalec tekme celinskega pokala v Innsbrucku. | Foto: Sportida
Anže Semenič je zmagovalec tekme celinskega pokala v Innsbrucku. Foto: Sportida

Prvo tekmo celinskega pokala smučarjev skakalcev v avstrijskem Innsbrucku je po le eni izvedeni seriji dobil Anže Semenič, odličen tretji je bil Jan Bombek, sedmi Žak Mogel, med najboljšo petnajsterico pa sta končala še dva Slovenca.

Sara Takanaši Sportal Takanašijevi zmaga, najboljša Slovenka Repinc Zupančič

V težkih razmerah tekme celinskega pokala v Innsbrucku so se naši skakalci znašli odlično. Žirija tekmovanja je imela precej težav z izvedbo tekmovanja zaradi sneženja, še pred koncem prve serije pa je sporočila, da finalna serija ne bo izvedena.

Na koncu je tako do zmage prišel Anže Semenič, ki je skočil 126,5 metrov in zbral 118,8 točk za svojo deseto zmago v tem tekmovanju, prvo po Planici 2020. 123 metrov in 116,1 točk je na drugem mestu zbral domačin Thomas Lackner, s 122 metri in 112,6 točkami je na tretjem mestu končal Jan Bombek, to so tudi prve slovenske stopničke v tej sezoni celinskega pokala.

Uspeh so dopolnili Žak Mogel s 118 metri in 104,1 točkami na 7. mestu, Tilen Bartol s 113 metri in 94,2 točkami na 14. mestu, Domen Prevc s 113 metri in 93,0 točkami na 15. mestu, točke je pobral še Patrik Vitez s 111,5 metri in 87,3 točkami na 21. mestu.

Preberite še:

Anže Lanišek Sportal Po nori prvi seriji Slovenci v finalu slabši, Anže Lanišek pa vseeno drugi
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin