Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 4. 2020,
19.17

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

OP Francije Kevin Krawietz

Četrtek, 30. 4. 2020, 19.17

3 leta, 12 mesecev

Kevin Krawietz

Zmagovalec Roland Garrosa začasno dela v trgovskem centru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Andreas Mies Kevin Krawietz | Andreas Mies (levo) je lani osvojil OP Francije v moških dvojicah. Njegov soigralec je bil Andreas Mies. | Foto Reuters

Andreas Mies (levo) je lani osvojil OP Francije v moških dvojicah. Njegov soigralec je bil Andreas Mies.

Foto: Reuters

Nemški teniški igralec Kevin Krawietz, lani je v paru z Andreasom Miesom dobil odprto prvenstvo Francije, v času epidemije novega koronvirusa dela v lokalnem trgovskem centru v Brunnthalu pri Münchnu. Igralec se je odločil, da obdobje izkoristi za novo izkušnjo v življenju in se preizkusi v službi, za katero ljudje prejemajo po 450 evrov na mesec.

David Haggerty
Sportal Trenutno kaže, da pred septembrom ne bo nič s teniškimi turnirji

V resnici bi bila teniška sezona v normalnih razmerah zdaj na vrhuncu in pred Kevinom Krawietzom bi bili novi veliki izzivi. Epidemija pa je ustavila vsa športna tekmovanja, zato se je Krawietz odločil za začasen popoln preobrat v življenju, da spozna tudi drugačno plat bivanja v svoji domovini.

"Vse skupaj na začetku seveda ni bilo mišljeno ne vem kako resno," je za nemško tiskovno agencijo DPA povedal Krawietz. Kasneje pa se je izkazalo, da trgovine v času krize iščejo sodelavce in skupaj s svojim teniškim prijateljem Hannesom Wagnerjem je začasno odšel na delo k lokalnemu trgovcu na Bavarskem.

Ima veliko spoštovanje do sodelavcev

"Enostavno želiva vedeti, kako naporno je in kakšen izziv je vstati zelo zgodaj in polniti police za kupce," je dejal 28-letni igralec in odkrito priznal, da plača z izzivom nima nič, saj je v karieri s tenisom zaslužil skoraj milijon evrov. Gre predvsem za povsem novo izkušnjo.

Krawietz delo začenja okrog 5.30 zjutraj, da pred sedmo uro zjutraj napolni police s sadjem in zelenjavo. K temu mora igralec dodati pol ure vožnje do delovnega mesta in njegov življenjski ritem je povsem nov. A kot pravi, gre za zanimiv in naporen izziv, daleč od tenisa, ki je v trgovini tudi popolnoma nepomemben.

Krawietz (levo) bo s teniškimi treningi začel prihodnji teden. | Foto: Reuters Krawietz (levo) bo s teniškimi treningi začel prihodnji teden. Foto: Reuters Teniško znanje mlademu športniku v trgovini ni kaj prida pomagalo. Med policami, napolnjenimi z različnim blagom, se je moral najprej naučiti novih izrazov. Za sodelavce je bilo na začetku celo zanimivo, ko je večkrat izpadel neveden. Kasneje je bilo smeha vse manj, saj vsi pričakujejo, da bo svoje delo tudi opravil.

"Imam veliko spoštovanje do sodelavcev tukaj. Izredno so marljivi in pri tem prijazni med seboj in do strank. A zame je večkrat težko, saj imam drugačno življenje in druge izzive. Pridejo trenutki, ko si rečem, da si mi ne da več, ali pa, da je zdaj res težko," razlaga mladi športnik in prizna, da včasih pogleda tudi na uro, kdaj bo delovnika konec. "Takrat si si rečem: zberi se!"

Kot pravi, je prvič na lastni koži občutil tudi, kako se trgovci počutijo v stiku z neprijaznimi strankami, posebej zdaj, ko je nekaterim težko upoštevati ukrepe zaradi pandemije koronavirusa. Spoznal pa je tudi, kako zelo lepo življenje ima kot profesionalni športnik.

Že v prihodnjem tednu se vrača na trening na teniška igrišča, kjer bo spet počel, kar dela najraje.

Novak Đoković
Sportal Kaj se je v času karantene dogajalo pri Đokoviću doma? #video
Andre Agassi
Sportal Danes praznuje teniška legenda, ki je bila sprva marsikomu sumljiva
Iztok Ozimek
Sportal "Nihče vas zaradi tega ne bo kaznoval"
Ne spreglejte