Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2020,
14.02

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

David Haggerty ITF Roger Federer Rafael Nadal Novak Đoković

Torek, 28. 4. 2020, 14.02

3 leta, 12 mesecev

Trenutno kaže, da pred septembrom ne bo nič s teniškimi turnirji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
David Haggerty | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniška zveza Slovenija je v sklopu projekta Ostani doma in bodi teniško aktiven preko video povezave gostila predsednika Mednarodne teniške zveze (Itf) Davida Haggertyja. Njegovo mnenje je, da se teniški turnirji pred septembrom verjetno ne bodo začeli.

David Haggerty, ki je predsednik Itf od 2015, je o vrnitvi teniških igralcev in igralk na mednarodne turnirje dejal: "Težko je predvidevati. Trenutni datum za vrnitev je sredi julija. A glede na to, da smo mednarodni šport, da veliko potujemo, mislim, da bo to čakanje daljše, kot smo predvidevali. Najverjetnejši termin za vrnitev se mi zdi nekje septembra."

"Odvisno smo od vlad posamičnih držav, saj bodo one odpirale meje in določale ukrepe. Razlike med državami so velike, nekje se že lajšajo ukrepi, tako kot pri vas v Sloveniji, drugod, kot na primer v Afriki, pa virus sploh še ni dosegel vrhunca," je za TZS povedal Haggerty.

Želijo pomagati igralcem

Po podatkih Itf je na dan 28. aprila le v trinajstih evropskih državah mogoče igrati tenis. Poleg Slovenije še na Madžarskem, Češkem, v Slovaški, Estoniji, Latviji, Litvi, Belorusiji, Švedski, Norveški, Danski, Finski in Izraelu.

Haggerty je v pogovoru za TZS spregovoril tudi o drugih teniških temah. Povedal je, da Itf v sodelovanju z združenjema ATP in WTA pripravlja paket pomoči za igralce, ki so na lestvicah uvrščeni pod 150 mesto. "Na tem zdaj pospešeno delamo. Nekje v tednu dni sledi prva objava o tem projektu. Ob tem pa ima Itf odgovornost tudi do posameznih nacionalnih zvez. Želimo jim pomagati. Tudi trenerjem. Za njih smo odprli stran za brezplačno izobraževanje. Pomagati želimo tudi staršem in igralcem," je dejal predsednik Itf.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Ne skrbi ga za obdobje po Federerju, Nadalu in Đokoviću

Hkrati je pohvalil delo nacionalnih zvez, ob tem tudi Slovenije, izrazil zadovoljstvo z novima sistemoma tekmovanja v Davisovem pokalu in pokalu Fed ter bil mnenja, da se tenisu obeta svetla prihodnost tudi potem, ko bodo kariero zaključili Roger Federer, Rafael Nadal ali Novak Đoković.

"Imamo mlade in atraktivne igralce, ki bodo zavzeli njihova mesta. Podobno je tudi pri dekletih. Za tenis me ni strah, saj je to šport, ki je razširjen po vsem svetu. Samo poglejte na primer olimpijske igre. Tenis je tam med najbolj obiskanimi športi, igralci pa so popularni na vseh celinah," je dodal 62-letni Američan.

Rafael Nadal
Sportal Nadal je črnogled glede usode teniške sezone #video
Božidar Maljković
Sportal Novak Đoković: Ali mislite to, Hrvati in mi?
Roger Federer
Sportal Je Roger Federer sprožil revolucijo? Đoković še molči.
Ne spreglejte