Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2024,
22.20

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Natisni članek

Grigor Dimitrov Danil Medvedjev Ben Shelton tenis Ugo Humbert Jannik Sinner Carlos Alcaraz Wimbledon

Nedelja, 7. 7. 2024, 22.20

2 meseca, 4 tedne

Wimbledon (ATP), 7. dan

Alcaraz in Sinner prva četrtfinalista, Dimitrov predal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,34
Wimbledon Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz je postal prvi četrtfinalist turnirja za grand slam v Wimbledonu.  | Foto Reuters

Carlos Alcaraz je postal prvi četrtfinalist turnirja za grand slam v Wimbledonu.

Foto: Reuters

Branilec naslova Carlos Alcaraz je postal prvi četrtfinalist turnirja za grand slam v Wimbledonu. Na sveti travi je v osmini finala s 6:3, 6:4, 1:6 in 7:5 premagal Uga Humberta. Uro manj je za napredovanje med osem najboljših potreboval Jannik Sinner, ki je Bena Sheltona premagal s 6:2, 6:4, 7:6. Samo 35 minut pa Danil Medvedjev, saj je Grigor Dimitrov pri izidu s 3:5 v prvem nizu zaradi poškodbe kolena predal dvoboj. Četrtfinale si je v nedeljo zvečer zagotovil še Tommy Paul.

Wimbledon Lulu Sun
Sportal Hrvaški dan v Wimbledonu: med osem najboljših Donna Vekić in Lulu Sun

Španec Carlos Alcaraz ostaja v igri za ubranitev naslova v Wimbledonu, kjer je lani v finalu ugnal Srba Novaka Đokovića. Letos je imel v tretjem krogu precej težav z Američanom Francesom Tiafoejem, ko je moral igrati pet nizov, prva dva dvoboja pa je dobil s 3:0 v nizih. Zdaj je v osmini finala oddal samo tretjega po slabši igri, a nato v četrtem storil dovolj, da je po natanko treh urah preko Francoza Uga Humberta prišel med osem najboljših.

"Levoroki igralci so na travi vedno nevarni tekmeci. Danes sem se počutil dobro, igral sem na visoki ravni. Boril se bom vse do zadnje žoge," je dejal Alcaraz, ki je kot vselej navduševal z nekaj izjemnimi udarci in nepopustljivostjo.

 Jannik Sinner ni oddal niza. | Foto: Reuters Jannik Sinner ni oddal niza. Foto: Reuters Prvi nosilec Italijan Jannik Sinner je za četrtfinale igral proti Američanu Benu Sheltonu in ga premagal v dobrih dveh urah igre s 6:2, 6:4 in 7:6. Triindvajsetletnik se je mučil predvsem v tretjem nizu, ko je že zaostajal z 1:4 in v podaljšani igri ubranil žogico za znižanje rezultata Američana. Toda ta je pri izidu 9:10 v podaljšani igri napravil dvojno napako in dvoboja je bilo po dveh urah in desetih minutah konec.

"To je bil zelo zahteven dvoboj, še posebej v podaljšani igri tretjega niza. Moral sem rešiti žogico za niz pri 5:6. Takšni dvoboji se lahko hitro zapletejo in podaljšajo. Vesel sem, da sem ga končal po treh nizih," je v prvi izjavi po dvoboju dejal prvi nosilec Wimbledona.

Po skupaj 35 minutah je bil končan tretji dvoboj osmine finala, saj je Bolgar Grigor Dimitrov pri zaostanku s 3:5 v prvem nizu predal dvoboj proti Rusu Danilu Medvedjevu. Dimitrovu je pri eni od točk spodrsnilo in si je pri tem poškodoval koleno. Poskusil je nadaljevati igro, a ni šlo.

Wimbledon, WTA, 7. dan, osmina finala:

Carlos Alcaraz (Špa/3) – Ugo Humbert (Fra/16) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5;
Jannik Sinner (Ita/1) – Ben Shelton (ZDA/14) 6:2, 6:4, 7:6;
Danil Medvedjev (Rus/5) - Grigor Dimitrov (Bol/10) 5:3 - predaja;
Tommy Paul (ZDA/12) – Roberto Bautista Agut (Špa) 6:2, 7:6, 6:2.
Novak Đoković
Sportal V Wimbledonu so morali za trenutek prekiniti dvoboj #video
Wimbledon Novak Đoković
Sportal Đoković oddal niz, Zverev razžalostil britanske navijače
Julija Putinceva
Sportal Nepričakovano hiter konec za prvo nosilko Igo Swiatek
 
Ne spreglejte