SiolNET. Sportal Tenis
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Davisov pokal

V Pakistanu začenja Nik Razboršek, Kavčiča skrbi slabo vreme

0,01

termometer

Davisov pokal Slovenija - Pakistan |  | Foto: Teniška zveza Slovenije
Foto: Teniška zveza Slovenije

Slovenska teniška reprezentanca jutri začenja letošnje tekmovanje v Davisovem pokalu. V kvalifikacijah svetovne skupine I je tekmec Pakistan. Na današnjem žrebu v Islamabadu smo dobili pare jutrišnjih posamičnih dvobojev.

Blaž Kavčič Sportal "Če po pravici povem, se nikoli nisem želel umakniti"

Na travnato igrišče športnega kompleksa v prestolnici Pakistana bosta najprej stopila Nik Razboršek in Aisam Quereshi, sledil pa bo dvoboj Blaž Kavčič - Ageel Khan. Za jutrišnji dvoboj dvojic je kapetan Miha Mlakar prijavil Blaža Kavčiča in Toma Kočevarja Dešmana. Dvoboji se igrajo na dva dobljena niza.

Davisov pokal Slovenija - Pakistan | Foto: Teniška zveza Slovenije Foto: Teniška zveza Slovenije "Vse skrbi so bile odveč"

Po dolgem času bo za slovensko reprezentanco igral povratnik Blaž Kavčič, in sicer v drugem posamičnem dvoboju.

"Zaradi tega sta prva igralca nekoliko v prednosti, ker vesta, kdaj se bo začel njun dvoboj, in se lahko ustrezno pripravita. Vseeno pa to ni tako pomembno. Tukaj vse poteka nad pričakovanji. Vsi smo imeli pomisleke glede varnosti, ampak lahko rečem, da so bile vse skrbi odveč. Smo v odličnem hotelu, ki je zelo dobro varovan. Tudi na igriščih nismo imeli nobenih težav," je uvodoma povedal prvi lopar slovenske ekipe, ki je nekoliko zaskrbljen nad slabim vremenom.

"Edina stvar, ki nas moti, je slabo vreme. Danes verjetno ne bomo trenirali. Tudi za jutri je napoved zelo slaba. Lahko se celo zgodi, da bo dvoboj prestavljen za en dan. Trava je namreč zelo občutljiva na vlago. Trenutno je igrišče pokrito in s tem zavarovano pred vodo. Če bo vreme slabo, se dvoboj lahko zavleče, kar je zelo neprijetno za igralce."

Davisov pokal Slovenija - Pakistan | Foto: Teniška zveza Slovenije Foto: Teniška zveza Slovenije

Kapetan: Vprašanje, koliko se bo jutri sploh igralo

Miha Mlakar, kapetan naše ekipe, je za prvega igralca postavil Blaža Kavčiča, za drugega pa Nika Razborška. Sta namreč najvišje uvrščena na lestvici, pa tudi po prikazanem na treningu sta bila najboljša. "Pakistan bo verjetno vse tekme odigral z najboljšima igralcema. Trenutno tu dežuje, napoved je slaba, tako da je vprašanje, koliko se bo jutri sploh igralo. Na žrebu je bilo prijetno vzdušje. Prišli so tudi ministrica za šport, predsednik teniške zveze in trije ambasadorji. Dogodek je bil res lep. Veselimo se tekem. Pripravljeni smo in komaj čakamo na začetek," je po žrebu povedal kapetan.

Davisov pokal Sportal Naši igralci se v Pakistanu počutijo varno Davisov pokal, Slovenija Sportal Vrnil se je Blaž Kavčič, v Pakistanu naj bi bili varni #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin