Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2023,
17.00

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Grand Slam tenis Mirra Andrejeva Wimbledon Mirra Andreeva

Torek, 11. 7. 2023, 17.00

9 mesecev, 3 tedne

Mirra Andrejeva

Šestnajstletnica ne zna brzdati čustev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62
Mirra Andreeva | "Zame je bila to sporna točka. Če sem iskrena, nisem imela namena vreči loparja." | Foto Guliverimage

"Zame je bila to sporna točka. Če sem iskrena, nisem imela namena vreči loparja."

Foto: Guliverimage

Najstnica Mirra Andrejeva je na teniškem turnirju v Wimbledonu nase opozarjala z vrhunsko igro. A Rusinja je pokazala tudi, da težko brzda svoja čustva, in bila zaradi svojih dejanj tarča kritik.

Wimbledon Iga Swiatek
Sportal Četrtfinalni pretres: po četrti izpadla še prva nosilka

Mirra Andrejeva, šele 16-letna teniška igralka, se je na glavni turnir v Wimbledonu uvrstila skozi kvalifikacije. V nadaljevanju turnirja se je prebila vse do osmine finala. Bila je že zelo blizu uvrstitvi v četrtfinale, saj je proti Madison Keys dobila prvi niz, vodila v drugem nizu, nato pa izgubila z izidom 3:6, 7:6 (4), 6:2.

Trdi, da ni nalašč vrgla loparja

Ob tem je mlada Rusinja izgubila živce. Prvič je dobila opozorilo na koncu drugega niza, ko je v besu vrgla lopar na travo, drugič pa še v tretjem nizu, ko ji je sodnica odvzela točko. Med drugim smo lahko videli, kako se je udarjala po nogi.

"Nisem vrgla loparja, drsela sem. Ali razumete, kaj počnete? Nisem vrgla loparja. Drsela sem. To ni prava odločitev. Drsela sem, nato pa padla," se je mlada teniška igralka branila. Po končanem dvoboju se Andrejeva celo ni rokovala z glavno sodnico Louise Azemar Engzell in hitro zapustila igrišče, ker je menila, da ji je bila storjena krivica.

Na novinarski konferenci je povedala, da je sodnica sprejela napačno odločitev. "Zame je bila to sporna točka. Če sem iskrena, nisem imela namena vreči loparja. Drsela sem. Mislila sem, da bom padla naprej. Mogoče je bilo videti, da sem vrgla lopar. Ne vem. Nisem videla še nobenega posnetka," se je branila Mirra Andrejeva, ki je priznala, da je v prvem primeru, torej po koncu drugega niza, res vrgla lopar.

Mira Andrejeva pravi, da ni edina, ki se spopada s tovrstnimi težavami. | Foto: Guliverimage Mira Andrejeva pravi, da ni edina, ki se spopada s tovrstnimi težavami. Foto: Guliverimage

Živce je izgubila že prejšnji mesec na OP Francije

Za najstnico pa to ni bil prvi takšen izpad. Opozorilo je dobila že prejšnji mesec na OP Francije, ko je žogico udarila v občinstvo in zadela enega izmed gledalcev. Takrat je priznala, da je bila to neumna poteza, saj bi jo lahko tudi izključili s turnirja.

Povedala je, da poskuša nadzorovati svoja čustva, a ob tem poudarila, da je imelo veliko vrhunskih igralcev podobne težave na začetku športne kariere.

"Vem, da je imel Federer kot najstnik težave z brzdanjem čustev. Nisem edina, ki se bori s tem. Mislila sem, da moram samo malo počakati in bo minilo, a tako to ne gre. Moraš se izboljšati," je še povedala trenutno 102. igralka sveta, ki bo prihodnji teden skočila po lestvici močno navzgor.

Novak Đoković
Sportal Zakaj jih pošiljajo z igrišča?
Ne spreglejte