Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2024,
6.36

Osveženo pred

41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60
Alexei Popyrin Grand Slam Carlos Alcaraz Novak Đoković Andrej Rubljov tenis OP ZDA

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 9. 2024, 6.36

41 minut

OP ZDA (ATP), 7. dan

Frances Tiafoe končal sanje Đokovićevega krvnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,60
Frances Tiafoe | Frances Tiafoe je izločil Alexeija Popyrina, ki je v prejšnjem krogu premagal Novaka Đokovića. | Foto Guliverimage

Frances Tiafoe je izločil Alexeija Popyrina, ki je v prejšnjem krogu premagal Novaka Đokovića.

Foto: Guliverimage

Na teniškem OP ZDA so se začeli dvoboji osmine finala, kjer pa ni več Novaka Đokovića in Carlosa Alcaraza, saj ste se oba presenetljivo že poslovila. Bolgar Grigor Dimitrov, Američana Frances Tiafoe in Taylor Fritz ter Nemec Alexander Zverev so se že uvrstili v četrtfinale. V tem ne bo Alexeija Popyrina, ki je v prejšnjem krogu presenetljivo izločil Novaka Đokovića.

Qinwen Zheng
Sportal Navarro izločila branilko naslova Gauff, Dženg do zmage ob 2. uri

Dimitrov je proti Rusu Andreju Rubljovu dobro začel dvoboj in osvojil prva niza. Nato pa je moral za prvo uvrstitev v četrtfinale OP ZDA po petih letih pošteno trpeti.

V vročem in vlažnem vremenu je imel sredi dvoboja precej težav, posledično je izgubil tretji in četrti niz, v zadnjem pa se je zbral, odvzel servis Rusu v četrti igri ter nato ubranil nekaj priložnosti za brejk 26-letnega Moskovčana v sedmi igri za kasnejše napredovanje med najboljših osem.

Grigor Dimitrov se veseli napredovanja. | Foto: Reuters Grigor Dimitrov se veseli napredovanja. Foto: Reuters

Končni izid je bil po treh urah in 40 minutah 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3 v korist priljubljenega Bolgara, ki bo osmič igral med najboljšo osmerico na turnirjih velike četverice. Trikrat se je nato uvrstil v polfinale, nazadnje prav v New Yorku leta 2019. Nikoli še ni zaigral v finalu največjih turnirjev na svetu. Rubljov se je poslovil od OP ZDA. | Foto: Reuters Rubljov se je poslovil od OP ZDA. Foto: Reuters

"Bolj ali manj v redu sem igral v prvih dveh nizih, nato pa je moje telo kar naenkrat padlo iz ritma. Rubljov se seveda ne bo kar tako predal po zaostanku 0:2 v nizih, takšen je. Moral sem ostati potrpežljiv. Menim, da so mi pomagale izkušnje in seveda to sijajno občinstvo," je dejal prvi tenisač, rojen v 90. letih prejšnjega stoletja, ki je dosegel 300 posamičnih zmag na trdi podlagi.

Najstarejši preostali igralec na OP ZDA se bo v četrtfinalu meril z domačinom Francesom Tiafoejem, ki je v večernem dvoboju s 6:4, 7:6, 2:6 in 6:3 izločil krvnika Novaka Đokovića Avstralca Alexeija Popyrina.

Do napredovanja tudi Fritz, ki ga čaka Zverev

Napredovanje med najboljših osem si je zagotovil tudi 26-letni Fritz. Ta je oddal prvi niz proti osmemu nosilcu Ruudu, nato pa zanesljivo po dveh urah in 45 minutah slavil s 3:6, 6:4, 6:3, 6:2. To je bila na tretjem medsebojnem obračunu prva zmaga za Američana proti finalistu OP ZDA 2022.

"Moral sem ostati v igri. Res je igral zelo dobro v prvem nizu, v katerem je izkoristil redke priložnosti, sam pa jih nisem. V drugem sem se sprva še boril, da sem prišel skozi nekaj tesnih iger, nato pa sem lahko vršil pritisk ob koncu niza. Nekoliko mu je padla raven, zato sem lahko igral bolje in prišel do več priložnosti na njegov servis," je dvoboj ocenil Fritz.

Četrti nosilec Alexander Zverev ostaja v igri za lovoriko. | Foto: Guliverimage Četrti nosilec Alexander Zverev ostaja v igri za lovoriko. Foto: Guliverimage

Ta se je petič v karieri uvrstil v četrtfinale grand slamov, drugič zapovrstjo na domačem OP. Nikoli še ni igral v polfinalu. Njegov tekmec za preboj v ta del tekmovanja bo Nemec Alexander Zverev, ki je izločil Brandona Nakashimo. Američan je sicer dobil prvi niz, naslednji trije pa so pripadli Nemcu, ki ostaja v igri za lovoriko.

Izidi:

OP ZDA, grand slam (67,65 milijona evrov):
moški, osmina finala:

Alexander Zverev (Nem, 4) – Brandon Nakashima (ZDA,) 3:6, 6:1, 6:2, 6:2
Taylor Fritz (ZDA/12) – Casper Ruud (Nor/8) 3:6, 6:4, 6:3, 6:2
Grigor Dimitrov (Bol/9) – Andrej Rubljov (Rus/6) 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3
Frances Tiafoe (ZDA, 20) – Alexei Popyrin (Aus, 28) 6:4, 7:6 (3), 2:6, 6:3

Preberite še:

OP ZDA Iga Swiatek
Sportal Niti za hip dvoma o napredovanju Ige Swiatek
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se poslavlja od OP ZDA
Coco Gauff
Sportal Coco Gauff in finalistki z OI napredovale

 

Ne spreglejte