Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2024,
6.30

Osveženo pred

5 ur, 41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,75
Grand Slam tenis Alexei Popyrin Frances Tiafoe Ben Shelton Novak Đoković OP ZDA

Natisni članek

Sobota, 31. 8. 2024, 6.30

5 ur, 41 minut

OP ZDA (ATP), 5. dan

Novak Đoković se poslavlja od OP ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,75
Novak Đoković | Novak Đokovič se je poslovil v tretjem krogu. | Foto Guliverimage

Novak Đokovič se je poslovil v tretjem krogu.

Foto: Guliverimage

Na teniškem OP ZDA je prišlo še do enega velikega presenečenja. S turnirja se že v tretjem krogu poslavlja Novak Đoković, potem ko ga je po štirih nizih premagal Avstralec Alexei Popyrin. Že v petek se je s turnirja presenetljivo poslovil Carlos Alcaraz.

Coco Gauff
Sportal Coco Gauff in finalistki z OI napredovale

Ljubitelji tenisa so po petkovem izpadu Carlosa Alcaraza doživeli še eno veliko presenečenje. Od turnirja se v tretjem krogu poslavlja še Novak Đoković, ki je bil eden glavnih favoritov za zmago. Pod hladno prho ga je poslal Avstralec Alexei Popyrin, ki je Srba premagal po štirih nizih 6:4, 6:4, 2:6, 6:4, dvoboj pa je trajal tri ure in pol.

"Igral sem najslabši tenis do zdaj." | Foto: Guliverimage "Igral sem najslabši tenis do zdaj." Foto: Guliverimage

"Zame je bila to grozna tekma"

To je prvič po letu 2017, da je Beograjčan v sezoni ostal brez lovorike na turnirjih za grand slam. Đoković je takoj po dvoboju nasprotniku športno čestital, medtem ko je bil do sebe precej kritičen. "Igral sem najslabši tenis do zdaj. Glede na to, kako sem igral, je 3. krog še dober uspeh. Na tako hitri podlagi brez servisa ne moreš nič narediti. Več stvari sem poskusil, vendar je bilo psihološko zelo težko zame. Nisem našel svoje igre, zame je bila to grozna tekma," je po dvoboju na novinarski konferenci povedal Đoković.

Počutil se je kot amater

Eden najboljših teniških igralcev vseh časov in 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je priznal, da se je fizično dobro počutil, prav tako je bil motiviran, a težava je bila, ker mu je igra povsem razpadla. "Na trenutke sem deloval in se počutil kot amater, ampak to je sestavni del športa. Razmišljal sem, ali naj sploh pridem sem. Če nimam servisa, potem sploh ne morem igrati," je razlagal Nole in tudi sam poudaril, da je bila to v zadnjih 15 letih zanj najslabša sezona, vseeno pa mu je v tolažbo zlata olimpijska medalja, ki jo je tako dolgo čakal.

"Če je sezona takšna, da sem osvojil samo zlato, potem to sprejmem. Čakal sem ga celo življenje. Rezultatsko je bila v zadnjih 15 letih najslabša sezona in tako se tudi počutim," je še dodal 37-letnik, ki se vrača Beograd in razmislil bo, kako bo nadaljeval letošnjo sezono.

Alexei Popyrin je na OP ZDA poskrbel za veliko presenčenje. | Foto: Guliverimage Alexei Popyrin je na OP ZDA poskrbel za veliko presenčenje. Foto: Guliverimage

Avstralec je tokrat izkoristil svoje priložnosti

"Mislim, da gre v tretje rado. Če sem iskren, sva imela bitke na OP Avstralije in Wimbledonu. V tistih dveh dvobojih sem imel svoje priložnosti, ampak jih nisem izkoristil. Ta tekma je bila drugačna. Izkoristil sem svoje priložnosti, ko sem jih imel in igral sem dober tenis," je po dvoboju povedal Popyrin in dodal, da je neverjeten občutek, ko premagaš najboljšega vseh časov in se uvrstiš v četrti krog.

Teniški maraton Američanov

Pravi teniški maraton sta igrala Ben Shelton in Frances Tiafoe, Po petih nizih je slavil slednji (4:6, 7:5, 6:7 (5), 6:4, 6:3), igralca pa sta na igrišču preživela dobre štiri ure.

OP ZDA, ATP, 3. krog:

Andrej Rubljov (Rus/6) - Jirí Lehecka (Češ/32) 6:3, 7:5, 6:4;
Grigor Dimitrov (Bol/9) - Tallon Griekspoor (Niz) 6:3, 6:3, 6:1;
Casper Ruud (Nor/8) - Shang Juncheng (Kit) 6:7 (1), 3:6, 6:0, 6:3, 6:1;
Taylor Fritz (ZDA/12) - Francisco Comesana (Arg) 6:3, 6:4, 6:2;
Brandon Nakashima (ZDA) - Lorenzo Musetti (Ita/18) 6:2, 3:6, 6:3, 7:6 (4);
Frances Tiafoe (ZDA/20) - Ben Shelton (ZDA/13) 4:6, 7:5, 6:7 (5), 6:4, 6:3;
Alexei Popyrin (Avs/28) - Novak Đoković (Srb/2) 6:4, 6:4, 2:6, 6:4;
Alexander Zverev (Nem/4) - Thomas Etcheverry (Arg) 5:7, 7:5, 6:1, 6:3.

 
Carlos Alcaraz
Sportal Šok v New Yorku
Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek tokrat oddala le eno igro, Ribakina se je poslovila brez boja
Ne spreglejte