Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
6.30

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Arina Sabalenka Madison Keys tenis Grand Slam Jelina Svitolina WTA Jessica Pegula OP ZDA

Nedelja, 3. 9. 2023, 6.30

8 mesecev

OP ZDA, 6. dan (WTA)

Keys po preobratu naprej, težje delo za Pegulo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
OP ZDA Madison Keys | Madison Keys | Foto Reuters

Madison Keys

Foto: Reuters

Teniške igralke so v soboto igrale preostale dvoboje tretjega kroga. Najbolj pričakovan dvoboj dneva sta igrali Jelina Svitolina in Jessica Pegula. Zmage se je po treh nizih veselila Američanka.

OP ZDA Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz z nekaj muke naprej: Pripravila sva pravi šov

Američanke so v tretjem krogu za zdaj manj uspešne kot njihovi kolegi Američani (pet jih je prišlo v osmino finala). V petek so izpadle Taylor Townsend, Bernarda Pera in Jennifer Brady, zmagala pa je Coco Gauff. V soboto je bila vendarle uspešna tudi Madison Keys, ki je po preobratu v treh nizih izločila Ljudmilo Samsonovo.

Na igrišču je bila tudi njihova najboljša Jessica Pegula, ki je igrala proti Ukrajinki Jelini Svitolini. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 4:6, 6:2 v korist Pegule. Njena nasprotnica v naslednjem krogu pa bo rojakinja Madison Keys. "Vedela sem, da ne bo popustila. Igrala je neverjetno. Dvignila je svojo raven igre in izsilila tretji niz," je po zmagi povedala Pegula.

Pegula se je v zadnjih letih prebila med najboljših pet igralk na svetu, to kažejo tudi njeni zadnji rezultati. Nazadnje je zmagala močan turnir v Montrealu, dobre igre pa kaže tudi na letošnjem OP ZDA, potem ko ni oddala še nobenega niza. V tretjem krogu je njena nasprotnica Ukrajinka Jelina Svitolina, ki se je uspešno vrnila po rojstvu otroka. Igralki sta do zdaj igrali štiri medsebojne dvoboje, izid v zmagah pa je na strani Američanke (3:1).

Arina Sabalenka | Foto: Reuters Arina Sabalenka Foto: Reuters Brez težav je v osmino finala napredovala Belorusinja Arina Sabalenka. Druga nosilka je poleg Novaka Đokovića in Ige Swiatek edina, ki bo to sezono na vsakem od grand slamov igrala v drugem tednu oz. najmanj v osmini finala. Zmagovalka OP Avstralije se je na igrišču potila zgolj eno uro in minuto, Francozinjo Claro Burel pa ugnala s 6:1, 6:1.

Petindvajsetletnica iz Minska kot ključ do preobrata pri psihološki pripravi izpostavlja predvsem odmik od perfekcionizma. "Včasih sem se prepričevala, da moram v poznejšem delu turnirjev igrati najboljši tenis, da moram biti na 100 odstotkih. Ko sem prvič zmagala na turnirju za grand slam, sem uvidela, da lahko imaš nihanja. Pomembno je, da se pobereš, prilagodiš na to, kar v tistem trenutku lahko nadzoruješ," je dejala letos sijajna Belorusinja.

Tunizijka je imela več težav

Ons Jabeur | Foto: Guliverimage Ons Jabeur Foto: Guliverimage

Več težav je imela Ons Jabeur, ki je po treh nizih le strla odpor poškodovane Marie Bouzkove. Peta nosilka je po dramatičnem dvoboju na stadionu Arthur Ashe po dveh urah in 56 minutah le premagala 25-letno češko tekmico s 5:7, 7:6 (5), 6:3. Bouzkova si je že sredi drugega niza poškodovala stegensko mišico, a je vztrajala pri igri in se borila vse do konca. Videti je bilo, kako se grimasi in zvija od bolečin, kadar koli se je morala odriniti s poškodovane noge, vendar je vseeno nadaljevala do konca dvoboja. V nekem trenutku se je posvetovala s svojim trenerskim štabom na tribuni in preprosto rekla: "Moram!".

"To je bila zelo težka tekma," je po zmagi dejala Jabeur: "Obe sva igrali zelo dobro. Ni se želela ustaviti. Je odlična igralka. Razumem jo, da ni želela odstopiti. To je šport in nikoli nočeš odnehati. Resnično jo spoštujem zaradi tega."

OP ZDA, WTA:

3. krog:
Peyton Stearns (ZDA) - Katie Boulter (VBr) 6:4, 6:3;
Marketa Vondroušova (Češ/9) - Jekaterina Aleksandrova (Rus/22) 6:2, 6:1;
Madison Keys (ZDA/17) - Ljudmila Samsonova (Rus/14) 5:7, 6:2, 6:2;
Jessica Pegula (ZDA/3) - Elina Svitolina (Ukr/26) 6:4, 4:6, 6:2;
Ons Jabeur (Tun/5) - Marie Bouzkova (Češ/31) 5:7, 7:6 (5), 6:3;
Zheng Qinwen (Kit/23) - Lucia Bronzetti (Ita) 6:3, 4:6, 6:4;
Darja Kasatkina (Rus/13) - Greet Minnen (Bel) 6:3, 6:4;
Arina Sabalenka (Blr/2) - Clara Burel (Fra) 6:1, 6:1.

 
Novak Đoković
Sportal Spet mu je "počil film". In kje je bila žena? #video
Novak Đoković
Sportal Đoković se je mučil štiri ure in si želel samo spanca
OP ZDA Kaja Juvan
Sportal Brez milosti za prijateljico, Kaja Juvan dobila le eno igro
Ne spreglejte