Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2023,
11.44

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Natisni članek

Novak Đoković OP ZDA

Sobota, 2. 9. 2023, 11.44

8 mesecev, 1 teden

Spet mu je "počil film". In kje je bila žena? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03
Novak Đoković | Novak Đoković je ponovno vpil na svojo ekipo. V njegovem boksu pa tokrat ni bile žene Jelene. Zakaj? | Foto Guliverimage

Novak Đoković je ponovno vpil na svojo ekipo. V njegovem boksu pa tokrat ni bile žene Jelene. Zakaj?

Foto: Guliverimage

Novak Đoković je v tretjem krogu OP ZDA spet vpil na svoje člane ekipe, potem ko je delal nepotrebne napake. Zahteval je tudi, da eden izmed gledalcev zapusti igrišče, medtem ko so se mnogi spraševali, kje je bila njegova žena Jelena.

Novak Đoković se je v tretjem krogu OP ZDA precej namučil, da se je uvrstil v osmino finala zadnjega letošnjega turnirja za grand slam. Beograjčan je potreboval pet nizov in skoraj štiri ure, da je spravil na kolena rojaka Lasla Đereja.

Dvoboj se ni začel po željah enega najboljših igralcev vseh časov, potem ko je zaostajal 0:2 v nizih. Do takrat je Nole, ki je sicer znan po čustvenih izbruhih, ostal relativno miren. A na začetku tretjega niza je imel vendarle vsega dovolj. Pri igri na svoj servis je zgrešil začetni udarec. Takrat je pogledal proti svoji ekipi in huronsko zavpil: "Reci nekaj!"

Te besede so bile verjetno namenjene Goranu Ivaniševiću, glavnem trenerju srbskega zvezdnika. Ekipa pa je razjarjenega Đokovića mirila. Verjetno že vedo, kako morajo odreagirati v takšnih trenutkih.

Nesramni gledalec je moral zapustiti igrišče

V drugem nizu je bilo napeto tudi zaradi gledalca, ki je očitno ves čas provociral drugega igralca sveta. Novaku je prekipelo in je glavnega sodnika prosil, naj glede tega ukrepa. Sodnik je sprva navijača prosil, naj se umiri in naj bo tišje. Opozoril ga je prvič, potem drugič … Nato je imel dovolj tudi sodnik in zato varnostno službo prosil, naj dotičnega gledalca pospremijo z igrišča. Zatem se je dvoboj lahko nadaljeval.

Zakaj je ni bilo na tribunah? | Foto: Reuters Zakaj je ni bilo na tribunah? Foto: Reuters

In kje je bila Jelena?

V New Yorku je letos tudi vsa njegova družina. Mnogi pa so v njegovi loži pogrešali Jeleno, njegovo ženo, ki ga vsa ta leta podpira in, kot sam pravi, predstavlja zelo pomemben dejavnik v njegovem življenju. Tokrat je imela dober razlog, da je ostala doma, saj ravno danes svoj šesti rojstni dan praznuje njuna hčerka Tara. Po pisanju srbskih medijev naj bi imela Jelena delo z organizacijo rojstnega dne.

 "Čestitam mu za to in žal mi je zanj." | Foto: Guliverimage "Čestitam mu za to in žal mi je zanj." Foto: Guliverimage Moral bi igrati na višji ravni

Novak Đoković je po težkem dvoboju priznal, da bi moral igrati veliko bolje in na višji ravni kot v uvodnih dveh nizih. "Moram mu čestitati, da me je potisnil iz cone udobja. Morda je igral najboljši tenis. Čestitam mu za to in žal mi je zanj. Na mreži sem mu dejal, da mora še naprej tako igrati, saj bo na ta način napredoval po lestvici. Je izjemen fant, veliko trenira. Danes je pokazal, da si na lestvici zasluži veliko višje mesto, kot je trenutno," je na novinarski konferenci povedal Nole. V osmini finala ga tokrat čaka Hrvat Borna Gojo.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković se je mučil štiri ure in si želel samo spanca
OP ZDA Kaja Juvan
Sportal Brez milosti za prijateljico, Kaja Juvan dobila le eno igro
Jelena Đoković
Sportal Đoković je razkril, kaj ga najbolj moti
Ne spreglejte