Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
6.00

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Daniel Evans Michael Mmoh tenis Grand Slam Jannik Sinner ATP Danil Medvedjev Carlos Alcaraz OP ZDA

Nedelja, 3. 9. 2023, 6.00

7 mesecev, 4 tedne

OP ZDA, 6. dan (ATP)

Alcaraz z nekaj muke naprej: Pripravila sva pravi šov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
OP ZDA Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz | Foto Reuters

Carlos Alcaraz

Foto: Reuters

Na OP ZDA so na sporedu še preostali dvoboji tretjega kroga, v katerem izstopajo Američani. V osmino finala so se prebili štirje, spodletelo je le Michaelu Mmohu. V soboto je igral tudi prvi nosilec New Yorka Carlos Alcaraz in to več kot tri ure proti Danielu Evansu. Premagal ga je šele po štirih nizih s 6:2, 6:3, 4:6, 6:3.

OP ZDA Madison Keys
Sportal Keys po preobratu naprej, težje delo za Pegulo

Zelo uspešni so letos v New Yorku ameriški tenisači, v petek so se prek tretjega kroga prebili Frances Tiafoe, Tommy Paul, Ben Shelton in Taylor Fritz. Je pa v nedeljo spodletelo Michaeli Mmohi. Prvi nastop v osmini finala v karieri si je namreč priigral Britanec Jack Draper. Enaindvajsetletnik je bil po štirih nizih s 6:4, 6:2, 3:6, 6:3 boljši od Mmoha.

Španec Carlos Alcaraz, ki brani lansko zmago na OP ZDA, je imel najtežje delo doslej. Nasproti mu je stal Britanec Daniel Evans, trenutno 28. igralec sveta. Dosedanja dva medsebojna dvoboja je dobil 20-letni Španec. In tudi tega, a šele po treh urah in 12 minutah. V tretjem nizu je namreč Evans zmagal s 6:4. V odločilnem četrtem pa je bil prvi nosilec vendarle suveren in ga je za napredovanje zmagal s 6:3.

Daniel Evans | Foto: Reuters Daniel Evans Foto: Reuters Tako Alcaraz kot Evans, sicer 26. nosilec, sta pokazala festival atraktivnih točk, ki so na noge dvignile navijače na največjem teniškem stadionu na svetu Arthur Ashe. Zmagovalec Wimbledona pa je bil ob atraktivnih zaključkih vseeno boljši v vseh elementih igre in napredoval med 16 najboljših.

"Daniel je zelo zahteven tekmec, a menim, da sem odigral dobro tekmo. Mislim, da sva pripravila pravi šov, ki je bil ljudem všeč. Prikazala sva veliko všečnih udarcev, raznovrstne igre. Vesel sem, da sem napredoval v četrti krog," je v prvem odzivu dejal med dvobojem vseskozi nasmejani 20-letnik iz Murcie.

"Sijajne točke izzovejo te nasmehe, tudi pri Danielu je bilo tako. Lepo je to videti na igrišču. Seveda igramo na zmago, a tudi zato, da ljudem narišemo nasmešek na obrazu. Super je igrati takšne točke in občutiti energijo občinstva. Na tem stadionu se zabavam, tu se počutim kot doma. Nasploh mi je New York všeč, od prvega dne me navdaja s posebno energijo in rad bi v tem slogu nadaljeval."

Danil Medvedev | Foto: Guliverimage Danil Medvedev Foto: Guliverimage

Rusi si je priznal, da je težko igrati v nočnih urah

Danil Medvedjev se je že petič zaporedoma v New Yorku prebil v četrti krog. Nekdanji zmagovalec OP ZDA je gladko napredoval v osmino finala, potem ko je premagal Argentinca Sebastiana Baeza s 6:2, 6:2, 7:6 (6): S tem se je 27-letnik že petič zaporedoma na turnirju za grand slam v New Yorku uvrstil med 16 najboljših.

"Težko je, samo spati želim," je po dvoboju, ki se je zavlekel pozno v noč, dejal Medvedjev: "Še dobro, da ni vse skupaj trajalo do štirih zjutraj." Zmagovalca iz leta 2021 zdaj čaka dvoboj z Avstralcem Alexom de Minaurjem.

Napredoval je tudi šesti nosilec Jannik Sinner, ki je s 6:3, 2:6, 6:4 in 6:2 premagal švicarskega veterana Stana Wawrinko. Italijan se bo v osmini finala pomeril z nekdanjim finalistom, Nemcem Alexandrom Zverevom. Slednji je bil po štirih nizih boljši od Bolgara Grigorja Dimitrova.

OP ZDA, ATP:

3. krog:
Carlos Alcaraz (Špa/1) - Dan Evans (VBr/26) 6:2, 6:3, 4:6, 6:3;
Matteo Arnaldi (Ita) - Cameron Norrie (VBr/16) 6:3, 6:4, 6:3;
Alexander Zverev (Nem/12) - Grigor Dimitrov (Bol/19) 6:7 (2), 7:6 (8), 6:1, 6:1;
Jannik Sinner (Ita/6) - Stanislas Wawrinka (Švi) 6:3, 2:6, 6:4, 6:2;
Alex de Minaur (Avs/13) - Nicolas Jarry (Čil/23) 6:1, 6:3, 6:2;
Jack Draper (VBr) - Michael Mmoh (ZDA) 6:4, 6:2, 3:6, 6:3;
Danil Medvedjev (Rus/3) - Sebastian Baez (Arg) 6:2, 6:2, 7:6 (6);
Andrej Rubljev (Rus/8) - Arthur Rinderknech (Fra) 3:6, 6:3, 6:1, 7:5;

 
Novak Đoković
Sportal Spet mu je "počil film". In kje je bila žena? #video
Novak Đoković
Sportal Đoković se je mučil štiri ure in si želel samo spanca
OP ZDA Kaja Juvan
Sportal Brez milosti za prijateljico, Kaja Juvan dobila le eno igro
Ne spreglejte