Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2024,
15.34

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Coco Gauff Iga Swiatek Roland Garros OP Francije

Torek, 4. 6. 2024, 15.34

2 tedna, 1 dan

OP Francije (WTA), 10. dan

Zastrašujoča predstava Ige Swiatek, v polfinalu tudi Coco Gauff

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Iga Swiatek | Iga Swiatek je v četrtfinalu Marketi Vondroušovi prepustila zgolj dve igri. | Foto Reuters

Iga Swiatek je v četrtfinalu Marketi Vondroušovi prepustila zgolj dve igri.

Foto: Reuters

Na odprtem prvenstvu Francije v tenisu je znan prvi polfinalni par med dekleti. V četrtek se bosta srečali Američanka Coco Gauff in Poljakinja Iga Swiatek.

Jannik Sinner
Sportal Jannik Sinner v polfinalu, po OP Francije bo postal številka 1

Medtem ko je dvajsetletna Američanka v četrtfinalu za zmago proti Tunizijki Ons Jabeur potrebovala tri nize (4:6, 6:2, 6:3) in skoraj dve uri igre, je prva igralka sveta znova pokazala svojo prevlado v Parizu. Peto igralko z lestvice WTA, lani zmagovalko Wimbledona, Čehinjo Marketo Vondroušovo je premagala po dobri uri igre s 6:0 in 6:2.

Swiatek je po dramatičnem dvoboju drugega kroga z Japonko Naomi Osaka, ko je rešila tudi zaključno žogo za zmago tekmice, prikazala zastrašujočo formo. V naslednjih treh dvobojih oziroma šestih nizih je izgubila le osem iger.

Triindvajsetletna Poljakinja, ki se poteguje za četrti naslov na Rolandu Garrosu v zadnjih petih letih, je v 35 dvobojih na pariškem pesku izgubila le dve partiji. S tretjim zaporednim naslovom bi ponovila dosežek Justine Henin iz let 2005 do 2007.

"Odkrito povedano, danes je vse delovalo, kot mora. Bolje sem servirala kot na prejšnjih dvobojih, kar je bila še dodatna spodbuda," je po zmagi dejala Swiatek.

Coco Gauff je prvi niz izgubila, naslednja dva pa dobila. | Foto: Reuters Coco Gauff je prvi niz izgubila, naslednja dva pa dobila. Foto: Reuters

Coco Gauff, ki je v drugem krogu izločila Slovenko Tamaro Zidanšek, se je tretjič zapored na grand slamih uvrstila v polfinale. Lansko OP ZDA je osvojila, letos v Avstraliji pa je v polfinalu izgubila proti kasnejši zmagovalki Arini Sabalenki.

"Na naših turnirjih je zelo priljubljena. Kadar sama ne igram, navijam zanjo. Ons igra zelo svojevrstno igro in tudi danes sem uživala, pa čeprav sem prvi niz izgubila," je po tekmi povedala zmagovalka.

V polfinalu jo zagotovo čaka še težje delo, še posebej ob pogledu na medsebojno statistiko s Poljakinjo. Gauff je zmagala le na enem od 11 dvobojev, lani v treh nizih v polfinalu Cincinnatija, vseh preostalih deset pa je dobila Swiatek v dveh nizih.

V sredo bo znan še drugi polfinalni par. Na sporedu sta dvoboja Mirra Andrejeva  Arina Sabalenka in Jasmine Paolini  Elena Ribakina.

Četrtfinale:

Coco Gauff (3) – Ons Jabeur (8)  4:6, 6:2, 6:3 
Iga Swiatek (1) – Marketa Vondrousova (5) 6:0, 6:2

Preberite še:

 
Novak Đoković
Sportal Đoković je šokiral: se bo umaknil z Roland Garrosa?
Novak Đoković
Sportal Đoković zrušil rekord, a spočil se zagotovo ni
Ne spreglejte