Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2024,
22.32

Osveženo pred

2 tedna, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

OP Francije Roland Garros Novak Đoković

Ponedeljek, 3. 6. 2024, 22.32

2 tedna, 2 dneva

OP Francije (ATP), 9. dan

Đoković zrušil rekord, a spočil se zagotovo ni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Na teniškem OP Francije se nadaljujejo dvoboji četrtega kroga. Na igrišče je spet stopil Novak Đoković, prvi igralec sveta in branilec naslova v Parizu. Po nočnem maratonu v tretjem krogu je upal, da se bo lahko spočil, a tudi tokrat je moral igrati pet nizov. Z zmago, 370 na turnirjih velike četverice, je sedaj sam na prvem mestu večne lestvice, ki si ga je pred današnjim dnem delil z upokojenim švicarskim velemojstrom Rogerjem Federerjem. Četrtfinalist odprtega teniškega prvenstva Francije je tudi Alexander Zverev. V dramatični tekmi osmine finala je Nemec premagal Danca Holgerja Runeja.

Arina Sabalenka
Sportal Sabalenka ekspresno opravila tudi z Američanko

Novak Đoković je po teniškem trilerju proti Lorenzu Musettiju, ki je trajal do zgodnjih nedeljskih jutranjih ur, odigral še en naporen dvoboj. Nasproti mu je stal Argentinec Franciso Cerundolo, ki je do osmine finala oddal le en niz. Tudi tokrat mu je dobro kazalo, saj je vodil že z 2:1 v nizih in imel prednost 4:2 v četrtem, a nato je srbski as dvignil nivo igre in se prebil že v svoj 15. zaporedni četrtfinale na OP Francije. 

"Tri ali štiri točke sem bil oddaljen od tega, da bi izgubil ta dvoboj," je dejal aktualni nosilec krone. "Še zdaj mi ni povsem jasno, kako sem zmagal v tem dvoboju." V četrtfinalu se bo Srb, v ponovitvi lanskega finala, udaril z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki je po štirih nizih ugnal Američana Taylorja Fritza.

Aleksander Zverev si je želel čim prej v hotel. | Foto: Guliverimage Aleksander Zverev si je želel čim prej v hotel. Foto: Guliverimage

Aleksander Zverev je na letošnjem turnirju v francoski prestolnici že drugič zaporedoma moral za napredovanje odigrati pet nizov, saj je bilo zelo tesno tudi v tretjem krogu v dvoboju z Nizozemcem Tallonom Griekspoorjem. "Samo čim prej v hotel, masaža in spanec, da bom jutri spet spočit," je po zmagi ob pol treh zjutraj novinarjem povedal 27-letni zmagovalec.

O drugem zaporednem maratonskem dvoboju pa je dodal: "Enostavno sem samo vesel, da sem preživel." Vsekakor sta mu dvoboja načela fizično pripravljenost, a je Zverev prepričan, da lahko odigra še en dvoboj na pet nizov. "Seveda pa upam, da kdaj lahko zmagam tudi brez tega, da bi jih moral res toliko odigrati."

Njegov naslednji tekmec bo v sredo Avstralec Alex De Minaur, ki je v ponedeljek dobro formo potrdil z zmago nad petim igralcem sveta Rusom Danilom Medvedjevom.

Poslovil pa se je peti nosilec, Rus Danil Medvedjev, ki je s 3:1 klonil proti Avstralcu Alexu De Minaurju.

Osmina finala:

Alex De Minaur (Avs/11) : Danil Medvedjev (Rus/5) 4:6, 6:2, 6:1, 6:3;
Novak Đoković (Srb/1) : Francisco Cerundolo (Arg/23) 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3;
Casper Ruud (Nor/7) : Taylor Fritz (ZDA/12) 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:2;
Alexander Zverev (Nem, 4) : Holger Rune (Dan, 13) 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (2), 6:2

Preberite še:
Roland Garros Carlos Alcaraz
Sportal Alcarazova forma v Parizu vse bolj zastrašujoča
Iga Swiatek
Sportal Swiatkova ekspresno v četrtfinale
Ne spreglejte