SiolNET. Sportal Tenis
2,35

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Oče Novaka Đokovića: Moj sin še nikoli ni bil tako svoboden

2,35

termometer

Srđan Đoković
Srđan Đoković, oče teniškega igralca Novaka Đokovića, trdi, da njegov sin še nikoli ni bil bolj svoboden. "Postal je simbol in vodja svobodnega sveta," pravi. Foto: Guliverimage

Srđan Đoković, oče teniškega igralca Novaka Đokovića, ki so mu zavrnili vizum za vstop v Avstralijo in je trenutno nastanjen v karantenskem hotelu, je Đokovića oklical za Spartaka svobodnega sveta. "Čeprav je v ujetništvu, tako svoboden še ni bil," pravi.

"Moj sin je v avstralskem ujetništvu, a še nikoli ni bil bolj svoboden. Postal je simbol in vodja svobodnega sveta, sveta revnih in zatiranih držav in narodov. Moj sin je pokazal, da lahko ima majhna in herojska država, kot je Srbija, najboljšega teniškega igralca in športnika vseh časov. Resnice ni več mogoče prikrivati," je v čustveni izjavi za srbski Telegraf ocenil Srđan Đoković.

Novak_thumb Sportal Đokovića nastanili v hotel s 46 migranti. "To je sramota."

"Resnica vedno najde pot"

"Lahko ga strpajo v temnico, jutri ga lahko vklenejo, a resnica je kot voda in vedno najde svojo pot. Novak je Spartak svobodnega sveta, ki ne trpi krivice, kolonializma in hinavščine, ampak se bori za enakopravnost vseh ljudi na Zemlji, pri čemer se ne ozira na barvo njihove kože, na na vero in vsoto denarja, ki ga imajo," je prepričan oče številke 1 v tenisu.

Kdo je bil Spartak?

Spartak je bil Tračan, gladiator, ki je med letoma 73 in 71 pr. n. št. vodil upor sužnjev proti rimski sužnosti.
(Vir)

Dejal je še, da je Đoković pokazal, da je mogoče doseči katerikoli cilj, če le imate sanje. "Te sanje pa si skupaj z njim deli na milijarde otrok, k v njem vidijo vzor," je dejal in nagovoril tudi širšo javnost.

Srđan Novak Đoković Foto: Guliverimage

"Morda bogati svet Noletu ne bo dovolil, da bo še naprej igral tenis, a s tem bodo razkrili svoj pravi obraz in sprožili še resnejšo igro. Na eni strani bodo pohlepni in oholi pripadniki svetovne oligarhije, na drugi strani pa bo svoboden in ponosen svet, ki še vedno verjame v pravičnosti, resnico, fair-play in sanje njihovih otrok," je še dejal Đoković.

Koga podpirate v aferi "izgon Novaka Đokovića iz Avstralije"?

 • Absolutno sem na strani Đokovića. 9924 glasov
  27,12%
 • Podpiram odločitev avstralskih oblasti. 26275 glasov
  71,80%
 • Ne spremljam, me ne zanima. 397 glasov
  1,08%
Oddanih 36596 glasov

Pri Novi.rs so za komentar dogajanja poklicali tudi mamo Novaka Đokovića Dijano Đoković, ki pa zaradi šoka ob dogajanju zadeve ni želela ali mogla komentirati.

Preberite še:

Rafael Nadal Sportal Nadal: Svet je veliko trpel in dovolj je, da se držimo pravil oče Novaka Đokovića Sportal Đokovićeva družina in podporniki na ulici: "Želeli so ponižati njega in Srbijo" letališče Đoković Sportal Đokoviću zavrnili vizum, zapustiti mora Avstralijo!

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin