Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
9. 9. 2020,
15.56

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

7

Natisni članek

US Open OP ZDA Martina Navratilova Novak Đoković

Sreda, 9. 9. 2020, 15.56

3 leta, 7 mesecev

"Novak Đoković je pobegnil in ni imel poguma" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

7

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Martina Navratilova, nekdanja vrhunska teniška igralka, je pri dogodku, ki se je Novaku Đokoviću pripetil v nedeljo zvečer v osmini finala OP ZDA, igralcu zamerila predvsem to, da po dvoboju ni imel toliko poguma, da bi stopil pred novinarje in povedal svoje mnenje.

Vsi vendarle menijo, da tega ni storil nalašč

Govorice po nedeljski drami, ko je Novak Đoković po nesreči zadel linijsko sodnico in bil zaradi tega izključen iz tekmovanja, se še niso polegle in se očitno še nekaj časa ne bodo. Mnenja teniških poznavalcev so različna. Nekateri menijo, da je bila izključitev Srba prestroga odločitev, medtem ko drugi pravijo, da je treba upoštevati pravila. Enotno pa je mnenje, da Nole tega ni storil nalašč, ampak da je šlo za nenamerno dejanje.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Odvihral s prizorišča, namesto da bi prišel na novinarsko konferenco

Ena izmed bolj kritičnih do prvega igralca sveta je bila Martina Navratilova, nekdanja vrhunska igralka in 18-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam. Američanka čeških korenin je znana kot sogovornica brez dlake na jeziku. Ta je tokrat Beograjčanu zamerila, ker se po dvoboju ni pojavil na tiskovni konferenci, ampak je na hitro odvihral s prizorišča. Res je, da je kmalu zatem prek družbenih omrežij poslal svoje sporočilo, v torek pa vse navijače pozval, naj ne napadajo nič krive linijske sodnice.

Kot da bi dekle zapustil prek elektronske pošte

"Naredil je napako v delčku sekunde. Imel je čas za razmislek, a je pobegnil. Ni imel poguma, da pride na novinarsko konferenco in razloži svojo potezo. To je videti kot opravičilo brez opravičila. To je, kot bi svoje dekle zapustili prek elektronske pošte. Tega se ne dela tako, ampak v živo," je zanimivo primerjavo dala nekdanja prva igralka sveta, ki verjame, da je Novaku zagotovo žal za to, da je zadel sodnico.

Nikola Pilić leta 2005, ko je hrvaško teniško reprezentanco pripeljal do zmage na Davisovem pokalu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nikola Pilić leta 2005, ko je hrvaško teniško reprezentanco pripeljal do zmage na Davisovem pokalu. Foto: Guliverimage/Getty Images "Mislite, da bi Federerja izključili za kaj takšnega? Ni govora!"

Na stran 33-letnega teniškega zvezdnika se je postavil Nikola Pilić. Hrvaški teniški trener, ki je na začetku kariere štiri leta sodeloval z Đokovićem in je precej vplival na njegovo kariero. Pilić je spomnil, kaj je leta 2018 v finalu OP ZDA delala Serena Williams, in dejal, da je bila odločitev do Đokovića nepoštena.

"Mislim, da bi ga bilo treba kaznovati z odvzemom igre. Diskvalificirati prvega igralca zaradi česa takšnega ni v redu. Verjamem, da je sodnica malo odigrala, in mislim, da vendarle ni bilo tako hudo. Ali mislite, da bi Federerja izključili za nekaj takšnega? Ni govora! Odločitev je bila pristranska."

"Omenil sem že Sereno. To, kar je ona delala proti Osaki, je bilo grozno. Pozneje se je opravičila, ampak opravičil se je tudi Novak, za manjšo stvar. Žal mi je, da se mu je to zgodilo," je za hrvaški index povedal Pilić.

Serena Williams | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Serena Williams je bila o tem zelo redkobesedna

Serena Williams je na novinarski konferenci dobila tudi vprašanje na to temo, a je bila Američanka tokrat zelo redkobesedna. "Ne želim se spuščati v to. To bom prepustila vam," je dejala 38-letna Williamsova.

Novak Đoković
Sportal Oglasil se je Đoković: Pustite ubogo sodnico pri miru #video
Novak Đoković
Sportal Kdo je sodnica, zaradi katere je bil Đoković izključen?
Novak Đoković
Sportal "Najtežji trenutek v življenju Novaka Đokovića" #video
Novak Đoković
Sportal Po veliki drami in diskvalifikaciji je Đoković odvihral s prizorišča #video
Ne spreglejte