Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
13. 9. 2021,
1.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

19

Natisni članek

Daniil Medvedev Novak Đoković OP ZDA

Ponedeljek, 13. 9. 2021, 1.40

1 leto, 2 meseca

Odmevi po OP ZDA

Đoković se je proti koncu dvoboja čustveno zlomil #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,58

19

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Daniil Medvedjev je povsem zasluženo v finalu OP ZDA premagal Novaka Đokovića. A ta dvoboj je bil nekaj posebnega tudi za srbskega zvezdnika, ki se je proti koncu dvoboja med odmorom zlomil in zajokal.

Daniil Medvedjev
Sportal Daniil Medvedjev poteptal povsem razglašenega Đokovića

Tik pred dvobojem je Novak Đoković v pogovoru dejal, da je pripravljen na bitko. Bil je pripravljen, a 25-letni Medvedjev je bil tokrat boljši. Igral je vrhunski tenis, medtem ko Novak Đoković ta večer ni bil pravi. Rus je na dvoboju zmagal z izidom 6:4, 6:4 in 6:4.

Med dvobojem je tudi izgubil živce. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Med dvobojem je tudi izgubil živce. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ostal je praznih rok

Srbski teniški zvezdnik je bil pod velikim pritiskom, saj je bilo tokrat veliko v igri. V primeru zmage v finalu bi lahko postal igralec z največ zmagami na turnirju za grand slam (21), prav tako pa bi po 52 letih postal prvi igralec, ki bi osvojil vse štiri turnirje za grand slam (koledarski slam, op. p.). Na koncu pa je ostal praznih rok.

Proti koncu dvoboja se je zlomil in zajokal

A ta dvoboj je bil za 34-letnega Beograjčana poseben še zaradi nečesa drugega. Še nikoli prej ni imel občinstva v takem šetvilu na svoji strani. Huronsko navijanje gledalcev, predvsem pa pritisk, ki ga je imel na ramenih, je tudi Novaka Đokovića zlomil. Ta se je v tretjem nizu, ko je bilo že več ali manj jasno, da bo izgubil, zajokal.

"Hvala vsem. Za začetek bom čestital Daniilu. Bila sta fantastična dvoboj in turnir. Če si je kdo zaslužil zmago, si to ti. Upam, da je pred tabo še uspešna kariera, s polno lovorik za grand slam," je uvodoma povedal potrti Đoković.

"Želim povedati, da četudi nisem zmagal na dvoboju, je moje srce polno sreče." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Želim povedati, da četudi nisem zmagal na dvoboju, je moje srce polno sreče." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kljub porazu je njegovo srce polno sreče

"Razmišljal sem o obeh scenarijih in poskušal sem si zamisliti, kaj bom rekel v obeh primerih. Želim povedati, da četudi nisem zmagal na dvoboju, je moje srce polno sreče. Sem najsrečnejši človek na svetu. In vi ste zaslužni, da se tako počutim. Dotaknili ste se moje duše. Še nikoli se nisem tukaj tako počutil. Hvala vam za podporo, in kmalu se vidimo."

Medvedjev: "Tega nisem še nikoli rekel, ampak bom rekel zdaj. Zame si ti najboljši teniški igralec v vsej zgodovini tenisa." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Medvedjev: "Tega nisem še nikoli rekel, ampak bom rekel zdaj. Zame si ti najboljši teniški igralec v vsej zgodovini tenisa." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Medvedjev se je opogumil in Novaku povedal

Za njim je besedo dobil še Daniil Medvedjev, glavni junak letošnjega turnirja za grand slam, ki mu je šele v tretje uspelo zmagati v finalu turnirja za grand slam. Tudi on se je v svojem govoru najprej obrnil proti Đokoviću in mu namenil nekaj besed.

"Kot prvo bi se rad opravičil navijačem Novaka. Vsi vemo, kaj je bilo danes pri njem v igri. Tega nisem še nikoli rekel, ampak bom rekel zdaj. Zame si ti najboljši teniški igralec v vsej zgodovini tenisa."

"Vseeno bi se rad vsem zahvalil. Morda ste bili bolj na Novakovi strani, kar popolnoma razumem. Ves teden ste mi dajali veliko energije, že od leta 2019, in pomagalo mi je vse do danes. Ni bilo lahko, ampak vseeno hvala."

Ne spreglejte