Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 9. 2021,
23.57

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

3

Natisni članek

Daniil Medvedev Novak Đoković OP ZDA

Nedelja, 12. 9. 2021, 23.57

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, finale (M)

Daniil Medvedjev poteptal povsem razglašenega Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

3

Daniil Medvedjev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Daniil Medvedjev, ruski teniški igralec, je zmagovalec OP ZDA, potem ko je v finalu po treh nizih "odpihnil" povsem razglašenega Novaka Đokovića. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 6:4, 6:4.

V prvem nizu je bila odločilna že prva igra

Novak Đoković je začel zelo dobro, saj je povedel s 40:15, nato pa je Medvedjevu uspel preobrat. Uspel mu je "break" in povedel je z 1:0. Rus je odvzem servisa potrdil in po nekaj minutah dvoboja povedel z 2:0. Novak se je prvič na rezultatski semafor vpisal v tretji igri, ko je izid znižal na 1:2. Uvodni odvzem servisa se je na koncu izkazal za odločilnega, saj je Medvedjev po le 36 minutah dobil prvi niz (6:4) in povedel z 1:0.

Daniil Medvedjev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Đoković je v drugem nizu izgubil živce

V drugi igri drugega niza je Novak Đoković zapravil izjemno priložnost za odvzem servisa. Srb je na servis Medvedjeva vodil že z 0:40. Ruskemu igralcu se je uspelo vrniti in izid izenačiti na 1:1. Đoković se je za tem tolkel po nogah, kot da ga te niso želele ubogati. V tretji igri se je prvi igralec sveta znašel v težavah, potem ko si je Daniil ustvaril žogico za "break". Nole je po tem vendarle dobil tretjo igro in povedel z 2:1.

Sredi četrte igre drugega niza je Novaku "počil film". Znesel se je nad svojim loparjem in dobil opozorilo. To Srbu ni prav veliko pomagalo, saj je v naslednji igri izgubil igro na svoj servis in zaostajal 2:3. V naslednji igri je drugi igralec sveta potrdil "break" in imel vodstvo s 4:2. Medvedjev ni zapravil te prednosti ter po uri in pol vodil z 2:0 v nizih.

Daniil Medvedjev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V tretjem nizu je izkoristil tretjo žogico za zmago

Tretji niz se je znova začel po notah 25-letnega teniškega igralca, ko je že v prvi igri Đokoviću vzel servis in povedel z 0:1. Nekaj minut pozneje je Rus vodil z 0:2. Kot to še ne bi bilo dovolj, je Daniil Novaku še enkrat vzel servis in po 18 minutah vodil že z 0:3. Srb je v tretjem nizu prvo igro dobil šele v peti igri, ko je izid zmanjšal na 1:4.

Medvedjev je imel v osmi igri tretjega niza že žogico za zmago, a je naredil dve dvojni napaki in praktično Đokoviću podaril osmo igro (3:5). Množica je norela, želela si je, da Novaku uspe preobrat. A na koncu je bila odločilna deseta igra, ko je Daniil izkoristil tretjo žogico za zmago. Dvoboj se je končal po pičlih dveh urah in 17 minutah. Za Medvedjeva je to bil tretji finale turnirju za grand slam in na njem je prvič v karieri zmagal.

Pri Đokoviću je bilo v igri veliko, a ostal je praznih rok
Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Novak Đoković je bil le še zmago oddaljen od zgodovinskega uspeha. V nedeljo bi lahko postal igralec z največ zmagami na turnirjih za grand slam (21). Prav tako bi postal prvi igralec, ki bi po 52 letih osvojil koledarski grand slam (vse štiri turnirje za grand slam, op. p.). Nazadnje je leta 1969 to uspelo Avstralcu Rodu Laverju.

Tokrat mu je načrte prekrižal Daniil Medvedjev.

OP ZDA, finale

Daniil Medvedjev (Rus, 2) : Novak Đoković (Srb, 1) 6:4, 6:4, 6:4

Novak Đoković
Sportal Đoković: Kot da je zadnji dvoboj v karieri #video
Novak Đoković
Sportal Đoković le še korak do zgodovine, v finalu bo igral z Rusom #video
 
Ne spreglejte