Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 9. 2021,
23.34

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

5

Natisni članek

Aleksander Zverev Felix Auger Aliassime Daniil Medvedev Novak Đoković OP ZDA

Petek, 10. 9. 2021, 23.34

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, ATP (12. dan)

Đoković le še korak do zgodovine, v finalu bo igral z Rusom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

5

Novak Đoković | Novak Đoković se je uvrstil v finale in s tem približal na le še eno zmago do zgodovinskega dosežka, vseh osvojenih turnirjev za grand slam v istem letu. | Foto Guliverimage

Novak Đoković se je uvrstil v finale in s tem približal na le še eno zmago do zgodovinskega dosežka, vseh osvojenih turnirjev za grand slam v istem letu.

Foto: Guliverimage

Prvi finalist Odprtega prvenstva ZDA je Rus Daniil Medvedjev. V uvodnem polfinalnem srečanju v New Yorku je v treh nizih izločil mladega Kanadčana Felixa Augerja-Aliassima. V drugem polfinalnem dvoboju sta se pomerila Srb Novak Đoković in Nemec Aleksander Zverev. Dvoboj se je končal po petih nizih, na koncu pa je bil boljši Đoković.

Tokrat Beograjčan ni pustil presenečenja

Ljubitelji tenisa so se spraševali, ali Aleksander Zverev lahko še enkrat preseneti prvega igralca sveta. Še zelo živ je spomin na polfinale olimpijskega turnirja, v katerem je bil Nemec boljši po treh nizih, a po polfinalu OP ZDA je igrišče z nasmehom zapustil srbski zvezdnik. Slavil je z izidom 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2. Dvoboj je trajal tri ure in 38 minut. Novak Đoković je za zmago potreboval tri ure in 38 minut in je le še korak oddaljen do 21. zmage na turnirjih za grand slam. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je za zmago potreboval tri ure in 38 minut in je le še korak oddaljen do 21. zmage na turnirjih za grand slam. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Trenutki, o katerih sanja vsak dan

Na osrednjem igrišču je bilo znova izjemno vzdušje. To vzdušje je poneslo tudi prvega igralca sveta. "Rad bi se zahvalil, vzdušje je bilo neverjetno. Najboljše do zdaj na letošnjem turnirju," je na igrišču Arthur Ashe uvodoma povedal 34-letni Beograjčan. "To so trenutki, za katere živimo. To so neke vrste edinstvene priložnosti, o katerih sanjamo vsak dan. Vse se ti poplača, ko igraš na takšnem stadionu. Hvala lepa za takšno vzdušje," je še povedal Nole. Med drugim je dodal, da bo v finalu proti Daniilu Medvedjevu igral, kot da je to njegov zadnji dvoboj v karieri.

Đoković bi lahko pisal zgodovino

Velja povedati, da Đoković na letošnjem OP ZDA lovi zgodovinsko zmago. V primeru končne zmage bi imel 21 zmag za grand slam, kar je največ v zgodovini. Prav tako bi lahko po 52 letih postal prvi igralec, ki je osvojil koledarski grand slam (ko igralec v enem letu osvoji vse turnirje za grand slam, op. p.). To je nazadnje leta 1969 uspelo danes 83-letnemu Avstralcu Rodu Laverju.

Daniil Medvedjev | Foto: Reuters Foto: Reuters

Rus premočan za Kanadčana

Pred Đokovićem in Zverevom sta se na osrednjem igrišču pomerila Daniil Medvedjev in mladi Felix Auger-Aliassime. Medvedjev se na teniških igriščih v New Yorku odlično počuti. Predlani je igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Špancu Rafaelu Nadalu, lani je izpadel v polfinalu, letos pa si je znova priigral nastop v sklepnem dejanju zadnjega grand slam turnirja v letu 2021. Rus je upravičil vlogo favorita in Kanadčana ugnal po treh nizih (6:4, 7:5, 6:2). Auger-Aliassime je bil še najbližje uspehu v drugem nizu, ko je vodil s 5:3, a ni zmogel v nizih izenačiti na 1:1. Rus je dobil štiri zaporedne igre, povedel v nizih z 2:0, nato pa brez večjih težav dobil še tretji niz s 6:2.

OP ZDA, polfinale:

Daniil Medvedjev (Rus, 2) : Felix Auger-Aliassime (Kan, 12) 6:4, 7:5, 6:2
Novak Đoković (Srb, 1) : Aleksander Zverev (Nem, 4) 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković še korak bližje rekordu, Zverev že v polfinalu
Ne spreglejte