Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 9. 2021,
7.26

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

Aleksander Zverev Matteo Berrettini Novak Đoković OP ZDA

Četrtek, 9. 9. 2021, 7.26

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, ATP (10. dan)

Novak Đoković še korak bližje rekordu, Zverev že v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V četrtfinalu OP ZDA smo lahko gledali ponovitev finala iz Wimbledona, ko sta se med seboj udarila Novak Đoković in Matteo Berrettini. Dvoboj je po štirih nizih dobil srbski zvezdnik. Pred njima sta četrtfinalni dvoboj odigrala Aleksander Zverev in Lloyd Harris, zmage v treh nizih, s 7:6 (6), 6:3, 6:4, pa se je veselil Nemec, ki se je tako v polfinalu pridružil Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimeju in Rusu Daniilu Medvedjevu.

Emma Raducanu
Sportal Najstnica še naprej navdušuje, odpihnila je tudi olimpijsko prvakinjo!

Novak Đoković lovi rekordno, 21. zmago na turnirju za grand slam in ji je zdaj še korak bližje. V četrtfinalu je bil njegov nasprotnik Matteo Berrettini, s katerim sta igrala že letos v finalu Wimbledona. Takrat je po štirih nizih zmagal srbski zvezdnik, prav tako tudi tokrat na OP ZDA, ko je prvi igralec sveta zmagal z izidom 5:7, 6:2, 6:2, 6:3. Igralca pa sta na igrišču prebila tri ure in pol.

Tenis je dvignil na posebno raven

"Bil je izjemen dvoboj in bilo je veliko energije. Matteo je sijajen igralec, je pravzaprav standardni igralec prve deseterice. Vsakokrat, ko igrava, je dvoboj na nož. Izgubil sem prvi niz, kar sem hitro pozabil. Od začetka drugega niza sem dvignil svoj tenis na posebno raven. Ti trije nizi so brez dvoma najboljši na letošnjem OP ZDA," je po zmagi povedal Nole.

Aleksander Zverev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aleksander Zverev Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zverev še brez izgubljenega niza

Aleksander Zverev in Lloyd Harris sta odigrala svoj četrti medsebojni dvoboj. Zdaj s 3:1 v zmagah vodi Nemec. Zverev zdaj čaka na svojega tekmeca v polfinalu, ki bo prvi nosilec, Srb Novak Đoković.

"Zmagal sem v treh nizih, a še zdaleč ni bilo lahko. Lloyd je v prvem nizu res odlično serviral, praktično mi ni ponudil nobene priložnosti vse do igre, ko je vendarle izgubil servis. Nato sem prevzel nadzor in dokaj gladko zmagal," je po tekmi dejal Zverev, ki je bil v prvem nizu že v izgubljenem položaju, saj je tekmec že serviral za vodstvo, a pritiska ni zdržal. Tudi v "tie breaku" je imel na svoj servis zaključno žogo, tudi te priložnosti pa ni izkoristil.

V nadaljevanju je nekoliko popustil, kar je Zverev znal izkoristiti. Ob koncu se je Britanec vrnil, a za preobrat vendarle ni imel možnosti.

OP ZDA, četrtfinale

Aleksander Zverev (Nem, 4) : Lloyd Harris (Jar) 7:6 (6), 6:3, 6:4;

Novak Đoković (Srb, 1) : Matteo Berrettini (Ita, 6) 5:7, 6:2, 6:2, 6:3

Ne spreglejte