Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 9. 2021,
13.52

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Portorož Tamara Zidanšek Polona Hercog WTA tenis

Četrtek, 9. 9. 2021, 13.52

2 leti, 7 mesecev

WTA Portorož

Hercogova odpovedala nastop v Portorožu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Polona Hercog | Polona Hercog ne bo nastopila v Portorožu. | Foto Guliverimage/Getty Images

Polona Hercog ne bo nastopila v Portorožu.

Foto: Guliverimage/Getty Images

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je sporočila, da zaradi poškodbe desnega zapestja ne bo nastopila na bližajočem se turnirju WTA 250, ki ga bo gostil Portorož. Izmed višje postavljenih igralk bodo turnir izpustile še Darja Kasatkina, Sarra Sorribes Tormo, Caroline Garcia in Ana Bogdan.

Po odpovedi Hercogove se je neposredno na turnir uvrstila Kaja Juvan, Živa Falkner pa je namesto Juvanove nato prejela posebno vabilo. Drugo vabilo je šlo v roke Pie Lovrič, tako da bomo na glavnem delu turnirja spremljali štiri slovenske predstavnice, še četverica pa bo nastopila v kvalifikacijah. 

Dekleta, ki bodo nastopila v kvalifikacijah (Nika Radišič, Tina Cvetkovič, Manca Pislak in Ela Nala Milić), se bodo jutri na trening kampu pridružila trenutno najboljši slovenski igralki na lestvici WTA Tamari Zidanšek, ki na Obali trenira že od srede.

Glavno slovensko orožje bo Tamara Zidanšek. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Glavno slovensko orožje bo Tamara Zidanšek. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Selektor reprezentance Andrej Kraševec je ob tem dejal: "Zberemo se v petek popoldne. Z igralkami, ki bodo nastopile na turnirju, bomo opravili nekaj skupnih treningov. Gre za igralke, ki so na širšem spisku reprezentance, tako da bo ta zbor pomemben tudi za prihodnost. Želimo nadaljevati proces ustvarjanja reprezentance, za katero bodo dekleta rada igrala. Želim si dobro vzdušje v ekipi, saj le tako lahko uresničimo postavljene cilje. Upam, da bodo dekleta izkoristila priložnost. Igranje pred domačimi gledalci bo zanje prav gotovo dodaten motiv."

Igralke se v Portorožu sicer počasi že zbirajo, turnir pa se bo uradno začel 13. septembra. Dan prej bodo potekale kvalifikacije.

Poleg turnirja deklet se v Portorožu obeta še en teniški dogodek, saj bo moška reprezentanca v Davisovem pokalu na istem prizorišču teden po turnirju merila moči s Paragvajem.

Juan Martin Del Potro
Sportal Del Potro prihodnje leto upa na vrnitev
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković še korak bližje rekordu, Zverev že v polfinalu
Emma Raducanu
Sportal Najstnica še naprej navdušuje, odpihnila je tudi olimpijsko prvakinjo!
Ne spreglejte