Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2023,
9.24

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

Natisni članek

teniški globus OP ZDA

Petek, 25. 8. 2023, 9.24

8 mesecev, 2 tedna

Napeto že med kvalifikacijami OP ZDA

Gledalec izgubil živce: To je New York, ne je*** Srbija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13
Viktor Troicki | Viktor Troicki je ohranil mirno kri. | Foto Guliverimage

Viktor Troicki je ohranil mirno kri.

Foto: Guliverimage

Ameriški gledalec je med kvalifikacijami teniškega OP ZDA povsem izgubil živce in želel celo fizično obračunati z Viktorjem Troickim, nekdanjim vrhunskim srbskim teniškim igralcem. Pestro je bilo tudi v ženskem delu kvalifikacij.

Odprto prvenstvo ZDA se še ni dobro začelo, pa je na tamkajšnjih igriščih in tribunah že precej napeto. Incident se je zgodil v prvem krogu kvalifikacij, ko sta se pomerila Hrvat Borna Gojo in srbski teniški igralec Hamad Međedović. Dvoboj je po treh nizih dobil prvi.

Skoraj bi fizično obračunala

Na tribunah je bil tudi nekdanji srbski teniški igralec Viktor Troicki. Ta se je sporekel z enim izmed gledalcev na tribunah, ki je povsem izgubil živce. Sprva se je verbalno spravil na nekdaj 12. igralca sveta, nato pa je želel z njim še fizično obračunati, a so še pravi čas vmes posegli organizatorji.

S posnetka je slišati, kako je gledalec Troickega označil za "jeb... klovna", pozneje pa mu je še zabrusil: "To je New York, ne je... Srbija."

Eden izmed navijačev je zanikal, da bi kogarkoli provocirali, trdil je, da samo navijajo. Zdi se, da se je spor začel po tem, ko je Troicki navijaču dejal, naj bo med dvobojem tiho. Mnogi so bili ob odzivu ameriškega gledalca zgroženi, še sreča pa je, da je danes 37-letni Troicki ohranil mirno kri, saj bi se lahko spor končal drugače.

Ukrajinka se ni želela rokovati s Kanadčanko

Zelo napeto je bilo tudi v drugem krogu kvalifikacijskega dvoboja, ko sta se pomerili Eugenie Bouchard in Dajana Jastermska. Dvoboj je po dveh nizih dobila zadnja, a Ukrajinka se po koncu dvoboja ni želela rokovati s Kanadčanko.

Njun spor se namreč vleče od letošnjega aprila, ko je Eugenie Bouchard na turnirju v Madridu premagala Dajano Jastremsko. Zelo znana pa je tudi zmaga Bouchardove iz leta 2017, ko je v četrtfinalu premagala Marijo Šarapovo. Tako Šarapova kot Jastremska pa sta padli na doping testu.

Eugenie Bouchard | Foto: Guliverimage/Getty Images Eugenie Bouchard Foto: Guliverimage/Getty Images

Čeprav so zadnjo oprostili, je Bouchardova po zmagi proti Jastremski na družbena omrežja zapisala: "Nekaj je z dopingerji v Madridu."

Ta zapis je vzbudil veliko pozornosti in mešanih odzivov, zato je Bouchardova zapis umaknila in se naslednji dan opravičila. "Rada bi se opravičila za moj tvit včeraj. To je bila je nepotrebna poteza. Čeprav sem vedno zagovarjala pošteno igro, nisem želela nikomur škodovati. Še naprej bom delala na sebi, na igrišču in zunaj njega," je zapisala nekdaj peta igralka sveta, ki se vrača po poškodbi ramena.

Preberite še:

Kaja Juvan, Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek ujela zmagoviti ritem v New Yorku
Novak Đoković
Sportal Za nekatere je to škandal: kaj želijo Američani skriti?
Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan zanesljivo skozi prvi krog kvalifikacij
Ne spreglejte