Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
21. 3. 2020,
7.43

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Roger Federer

Sobota, 21. 3. 2020, 7.43

4 leta, 1 mesec

Sporočilo Rogerja Federerja

Besede človeka, ki bi v tem času lahko zalegle #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V zadnjem času se je glede koronavirusa oglasilo že veliko svetovnih znanih športnikov. Zdaj se je oglasil tudi teniški igralec Roger Federer, eden največjih športnikov vseh časov, ki poudarja, da je stvar zelo resna.

"Verjamem, da je bolj kot kadarkoli do zdaj pomembno, da pomagamo drug drugemu." | Foto: Gulliver/Getty Images "Verjamem, da je bolj kot kadarkoli do zdaj pomembno, da pomagamo drug drugemu." Foto: Gulliver/Getty Images Če kdaj, je zdaj najbolj pomembno

Pandemija koronavirusa je v zadnjih tednih v svetu povzročila preplah in močno zarezala v običajno življenje ljudi. Zelo zaskrbljen nad nastalim položajem je tudi Roger Federer, saj število okuženih ljudi po svetu narašča iz ure v uro.

"Tudi jaz ostajam doma in že dolgo se nisem rokoval. Zelo pogosto si umivam roke, tako kot je to potrebno," je uvodoma svetu sporočil Federer, ki se je prvič javno oglasil, potem ko se je zaradi poškodbe kolena umaknil s teniških igrišč. Načrtoval je, da bi se lahko vrnil, ko se začne sezona na travi, a le upamo lahko, da se bo stanje do takrat stabiliziralo.

"Verjamem, da je bolj kot kadarkoli do zdaj pomembno, da pomagamo drug drugemu. Še posebej zato, ker želimo pomagati starejšim ljudem. Oni so najbolj rizični in jim lahko pomagamo, če držimo razdaljo več kot dva metra in se ne rokujemo."

OP Francije
Sportal Ogorčeni nad odločitvijo Francozov: Kako prosim?

"Pomembno je, da resno jemljemo pravila. Zelo resno." | Foto: Gulliver/Getty Images "Pomembno je, da resno jemljemo pravila. Zelo resno." Foto: Gulliver/Getty Images

Resno in še enkrat resno

Baselčan je poudaril, da je socialno distanciranje v tem času zelo pomembno in da moramo upoštevati pravila. Zaščita je v tem trenutku v svetu najbolj pomembna.

"Pomembno je, da resno jemljemo pravila. Zelo resno. Sčasoma bi lahko bili vsi v karanteni in ne bi smeli več zapustiti hiše, tako da resnično upam, da bomo vsi stvar vzeli skrajno resno."

Švica
Novice Švica v strahu: eden najboljših zdravstvenih sistemov na svetu pred sesutjem

Švicarske bolnišnice na robu zmogljivosti

Roger Fedrer prihaja iz Švice, kjer je po zadnjih podatkih okuženih 4.800 ljudi, do petka pa je življenje izgubilo 43 ljudi. Čeprav je švicarski zdravstveni sistem eden boljših na svetu, je Alain Berset, švicarski zdravstveni minister, dejal, da so njihove bolnišnice na robu zmogljivosti in svetoval ljudem, naj ostanejo doma. Berset je bil tisti, ki je 20-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam prosil, naj pošlje sporočilo v svet.

Roger Federer je moral že zelo kmalu prekiniti letošnjo sezono. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je moral že zelo kmalu prekiniti letošnjo sezono. Foto: Gulliver/Getty Images

Uradno je izpustil le en turnir

Trenutni četrti igralec sveta se je zaradi poškodbe kolena že kmalu umaknil s teniških igrišč. Moral bi izpustiti kar veliko število turnirjev, a zdaj ko je sezona prekinjena do 7. junija in ko je lestvica ATP zamrznjena, je uradno izpustil le en turnir – Dubai Open.

Roger Federer
Sportal Boljšega trenutka Roger Federer ne bi mogel izbrati
Roger Federer
Sportal Roger Federer je eden prvih, ki je stopil z njimi v stik
Ne spreglejte