Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 3. 2020,
10.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Natisni članek

Roger Federer teniški globus Indian Wells

Sreda, 11. 3. 2020, 10.32

4 leta, 1 mesec

Zakaj bi koronavirus lahko celo pomagal Rogerju Federerju?

Boljšega trenutka Roger Federer ne bi mogel izbrati

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniški igralec Roger Federer je pred časom sporočil, da ga do začetka sezone na travi ne bo na teniških igriščih, saj je moral na operacijo kolena. Švicar se je po čistem naključju ravno pravi čas odločil za umik s teniških igrišč.

Pobiralci žogic
Sportal Kakšna je usoda wimbledonskega turnirja?

Mardy Fish, nekdanji teniški igralec, se je na svojem profilu na Twitterju šalil, da je Federer izbral ravno pravi čas za operacijo, potem ko so odpovedali teniški turnir v Indian Wellsu. Eden najboljših teniških igralcev vseh časov vrnitev na teniška igrišča načrtuje junija. Takrat bi se lahko stanje glede koronavirusa morda že umirilo.

Turnir v Indian Wellsu so morali odpovedati. | Foto: Gulliver/Getty Images Turnir v Indian Wellsu so morali odpovedati. Foto: Gulliver/Getty Images Prvi teniški turnir so odpovedali v Indian Wellsu

V ponedeljek so organizatorji turnirja v Indian Wellsu nekoliko presenetljivo sporočili, da je turnir odpovedan. Gre za enega najprestižnejših turnirjev na turneji, neformalno ga imenujejo kar peti turnir za grand slam. Razlog za odpoved je primer okužbe s koronavirusom na tistem območju.

David Agus, profesor na univerzi v Kaliforniji, je namreč dejal, da za okrožje Riverside obstaja preveliko tveganje, če bi organizirali tako velik športni dogodek. "Vsi skupaj se moram združiti, da skupnost zaščitimo pred koronavirusom," je izjavil Agus.

Indian Wells
Sportal Žalostni, šokirani, nekatere celo skrbi odpoved olimpijskih iger

Pravi čas za operacijo

Odpoved turnirja pomeni, da Roger Federer ne bi mogel izbrati boljšega časa za odpravo poškodbe in odsotnost s teniških igrišč. Eden prvih, ki je to opazil in izrazil svoje mnenje, je Mardy Fish, ki se je leta 2015 športno upokojil. "Roger se je celo pravi čas odločil za operacijo."

Baselčan je na lestvici ATP trenutno na četrtem mestu. | Foto: Gulliver/Getty Images Baselčan je na lestvici ATP trenutno na četrtem mestu. Foto: Gulliver/Getty Images

V primeru odpovedi turnirjev bi lahko ostal visoko na lestvici

V obdobju od Indian Wellsa do OP Francije bo 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam branli 2.680 točk. Če bi prihodnje turnirje prekinili ali odpovedali, kar v tem trenutki ni nemogoče, bi Federer lahko ostal visoko na svetovni lestvic.

Baselčan je trenutno na četrtem mestu. Naslednji večji turnir je na sporedu 25. marca v Miamiju. Od tam so pred kratkim sporočili, da priprave na turnir potekajo nemoteno, a v ZDA sprejemajo čedalje bolj radikalne ukrepe.

Indian Wells
Sportal Novak Đoković in druščina zaradi koronavirusa ne bodo igrali v Indian Wellsu
Novak Đoković
Sportal Gospodje, kar sami boste morali po brisačo
Ne spreglejte