Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
7. 3. 2020,
18.47

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Natisni članek

Koronavirus Blaž Rola Aljaž Bedene Novak Đoković Rafael Nadal Indian Wells

Sobota, 7. 3. 2020, 18.47

4 leta, 1 mesec

Ukrepi v Indian Wellsu

Gospodje, kar sami boste morali po brisačo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Koronavirus bo na turnirju v Indian Wellsu očitno zelo vplival na teniške igralce, tudi tiste najboljše. Prihodnji teden jih čaka prestižni turnir, na katerem so sprejeli posebne ukrepe. To bi lahko zelo vplivalo na nekatere najboljše igralce in igralke sveta.

Indian Wells velja za enega najprestižnejših turnirjev. | Foto: Gulliver/Getty Images Indian Wells velja za enega najprestižnejših turnirjev. Foto: Gulliver/Getty Images Ne bodo mogli računati na pobiralce žogic

Pri tenisu v zadnjem času nismo videli ali slišali o posebnih ukrepih glede zloglasnega koronavirusa. Vendarle pa so organizatorji Indian Wellsa, turnirja serije masters, sprejeli nekaj ukrepov, ki bodo vplivali na potek igre določenih igralcev.

Eden izmed ukrepov je, da jim pobiralci žogic, ti bodo nosili tudi rokavice, med točkami ne bodo nosili brisač, ampak si jih bodo morali vzeti sami. V kotu igrišča bo stol, kjer bodo igralci med igro lahko odlagali brisačo. Že nekaj časa namreč velja tudi pravilo, da imajo igralci določen čas med točkami, v nasprotnem primeru lahko od glavnega sodnika dobijo opozorilo.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Še največ težav bi lahko imel Rafael Nadal

Velika večina igralcev skoraj med vsako točko od pobiralca žogic zahteva brisačo. Eden izmed tistih, ki bi lahko s tem imel največ težav, je Rafael Nadal. Ta si namreč na igrišče prinese dve brisači in prosi za tisto, ki mu je bližje. Španec se bo moral letos v Indian Wellsu znajti kako drugače.

Želijo poskrbeti za zdravje navijačev in igralcev

Organizatorji so na svoji spletni strani zapisali, da jim je pomembno predvsem to, da poskrbijo za varnost in zdravje navijačev ter športnikov, ki bodo sodelovali na turnirju. Med drugim so navedli, da bodo vsem vrnili denar za vstopnice ali pa jim bodo dali dobropis za prihodnje leto.

Druženje igralcev in navijačev bo precej omejeno. | Foto: Guliverimage/Getty Images Druženje igralcev in navijačev bo precej omejeno. Foto: Guliverimage/Getty Images

Dnevno bodo čistili s protivirusnimi čistili

Na samem prizorišču bo postavljeno kar 250 postaj za umivanje rok. Znotraj objekta v restavracijah bodo delavci nosili rokavice, prav tako jih bodo imeli prostovoljci, ki bodo pobirali vstopnice. Pripravljene bodo tudi zaščitne maske.

Druženje igralcev in navijačev bo precej omejeno. Vse skupne prostore bodo dnevno čistili s protivirusnimi čistili, prav tako bodo ves čas povezani z lokalno bolnišnico, če bo treba pri ljudeh, ki bodo kazali simptome koronavirusa, narediti test.

V Indian Wells bosta potovala tudi dva slovenska teniška igralca - Aljaž Bedene in Blaž Rola.

LeBron James, Los Angeles Lakers
Sportal LeBron James: Koronavirus? Pred praznimi tribunami ne bom igral!
Ne spreglejte