Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2018,
11.25

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

3

Natisni članek

Zdravko Mamić Medžugorje

Četrtek, 7. 6. 2018, 11.25

5 let, 10 mesecev

Zbadljivke na račun Mamićevega romanja

"Zaradi izčrpanosti po Mamićevi spovedi se Gospa nekaj časa ne bo prikazovala"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

3

Zdravko Mamić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko je Zdravko Mamić, nekdanji prvi mož hrvaške nogometne zveze in nogometnega kluba Dinamo, dan pred sodbo odpotoval v znano romarsko središče Medžugorje v Bosni in Hercegovini, se na družbenih omrežjih vrstijo šale na njegov račun. Med njimi je tudi opazka na račun preobremenjene Gospe, ki se zaradi preutrujenosti ob poslušanju Mamićeve spovedi do nadaljnjega ne bo prikazovala.

Medžugorje, kjer naj bi se pred 30 leti prikazala devica Marija, velja za enega najpomembnejših evropskih romarskih krajev. Vsako leto ga obišče več kot milijon ljudi. | Foto: Matej Leskovšek Medžugorje, kjer naj bi se pred 30 leti prikazala devica Marija, velja za enega najpomembnejših evropskih romarskih krajev. Vsako leto ga obišče več kot milijon ljudi. Foto: Matej Leskovšek

Zdravko Mamić se je še dan pred razsodbo na družbenem omrežju Facebook zgražal nad mediji, ki so poročali, da je pred razsodbo zbežal v Medžugorje, sam pa je to utemeljil z željo po miru in času za razmislek.

Zdravko Mamić
Sportal Hud udarec za nesojenega vladarja hrvaškega nogometa

Izkazalo se je, da je vse skupaj samo zavajanje javnosti. Včeraj, ko ga je sodišče v Osijeku nepravnomočno obsodilo na šest let in pol zapora zaradi finančnega oškodovanja zagrebškega kluba in hrvaškega državnega proračuna, je namreč sporočil, da se ne namerava vrniti na Hrvaško.

Svoj lonček so takoj pristavili pri hrvaškem portalu Index.hr in na Facebooku objavili poseben poziv iz Medžugorja.

"Spoštovani verniki. Zaradi prevelike izčrpanosti po Mamićevi spovedi se Gospa do nadaljnjega ne bo prikazovala. Hvala za razumevanje."

Šala, ki jo je na Facebooku delilo že več kot 320 uporabnikov, je na družbenih omrežjih naletela na mešane odzive.

Medžugorje
Trendi Pri "kraljici miru" v Međugorju

Medžugorje | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Spomnimo:

Sodišče v Osijeku je včeraj potrdilo navedbe tožilcev s hrvaškega urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok), ki je Zdravka Mamića in njegovega brata Zorana Mamića, nekdanjega glavnega direktorja in člana uprave Dinama Damirja Vrbanovića ter davkarja Milana Pernarja bremenilo, da so zagrebški klub oškodovali za najmanj 15,3 milijona evrov, državni proračun pa za skoraj 1,6 milijona evrov.

Sodnik Darko Krušlin je poleg Zdravka Mamića nepravnomočno obsodil tudi Zorana Mamića (grozijo mu štiri leta in 11 mesecev za zapahi), Pernarja na štiri leta in dva meseca zapora, Vrbanovića pa na tri leta zapora. Sodišče je prav tako določilo, da bodo obsojenci morali vrniti nezakonito pridobljen denar in nepremičnine. Obsojenci na izreku kazni niso bili prisotni.

Mamić je po objavi sodbe sporočil, da niti v sanjah ni pričakoval zaporne kazni, sodbo pa ocenil kot pošastno. Spet je potrdil, da nobena trditev tožilstva ni bila potrjena in zatrdil, da je nedolžen. Napovedal je še, da bo Hrvaško napadel z orožjem, kakršnega še niso videli, da pa ne bo šlo za orožje v klasičnem pomenu besede.

Ne spreglejte