Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 1. 2018,
10.39

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Veselin Vujović Slovenska rokometna reprezentanca Varaždin

Torek, 23. 1. 2018, 10.39

6 let, 3 mesece

Besedni spodrsljaj Veselina Vujovića

Vujović sam poklical novinarja in se opravičil za "vukojebino", ki je razjezila Hrvate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Veselin Vujović | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Potem ko je selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović z izjavo, da ne ve, kaj bodo slovenski rokometaši med prostimi dnevi počeli v "vukojebini" – s tem je mislil na kraj Sv. Martin ob Muri, kjer so nastanjeni –, močno razburil hrvaško javnost, se je zdaj pokesal in za izjavo opravičil.

Po poročanju hrvaškega časnika Sportske novosti je selektor slovenske rokometne vrste Veselin Vujović kar sam, menda da precej vznemirjen, poklical na njihov sedež in se opravičil za izrečeno.



"Nikogar nisem želel užaliti, bila je samo šala in nič več kot to," je dejal novinarju Sportskih novosti. "Da bi koga žalil, mi ne bi prišlo niti na kraj pameti, še posebej zato, ker sem na Hrvaškem vedno zelo lepo sprejet. Res je, rekel sem 'vukojebina', a brez namere, da bi kogarkoli užalil, še najmanj pa tiste, ki se tako trudijo, da bi bilo naše gostovanje na Hrvaškem čim lepše. Resnično se opravičujem," Vujovićeve besede povzema hrvaški športni medij, ki sicer zelo pohvalno piše o slovenskem selektorju.

sveti martin na muri | Foto: MaPa Foto: MaPa

"Vujo je takšen, kakršen je, in če bi mu bilo vseeno, zagotovo ne bi poklical. In to je treba spoštovati. Dokler je bil na Hrvaškem, smo ga oboževali, in odkar ni – se ni spremenil," se končuje zapis.

Slovenska reprezentanca je nastanjena v enem od hotelov v sklopu Term Sveti Martin, ki so priljubljena kolesarska destinacija. Njeni pogosti gostje so člani slovenske kolesarske reprezentance, med njimi tudi Primož Roglič, z etapno zmago na prestižni Dirki po Franciji in drugim mestom na kronometru svetovnega kolesarskega prvenstva najboljši slovenski kolesar lanske sezone.

Naselje Sveti Martin na Muri leži blizu meje s Slovenijo:

Kraj, kjer se volkovi parijo

Mimogrede, v jezikovno zagato se je pred kratkim zapletel tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je manj razvite države označil za shithole countries. Po medijih in spletu so hitro zaokrožili različni prevodi te besede. Med njimi se je znašla tudi beseda "vukojebina", ki so jo duhoviteži opisali kot kraj, kjer se volkovi parijo ("The place wolves like to fuck.") (Vir.)

 

Ne spreglejte