Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2018,
18.29

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

1

Natisni članek

Veselin Vujović Miha Zarabec Žan Rant Roos EP Hrvaška 2018 #zanase

Ponedeljek, 22. 1. 2018, 18.29

6 let, 3 mesece

Slovenska rokometna ordinacija

Za uporabo mobitela do 50 evrov "kazni", za kletvico po enega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

1

pravilnik

Eden od hotelov v kraju Sveti Martin na Muri, ki te dni gosti slovensko rokometno reprezentanco, ima poleg številnih sob še eno prav posebno. Oazo sproščenega vzdušja, v kateri je za kletvico treba odšteti en evro, za uporabo mobitela 20 evrov, za pogled na zaslon mobilnika med obravnavo na masažni mizi pa 50 evrov. To so le tri od posrečenih pravil, ki se jih slovenski rokometaši trudijo spoštovati v sobi, kamor zahajajo na terapije in po zalogo pozitivne energije. V njej na letošnjem EP v rokometu gospodarita Žan Rant Roos in Slavko Brezovnik.

Prav manualni terapevt Žan Rant Roos in maser Slavko Brezovnik skrbita za to, da se slovenski rokometaši, "pretepeni" in izčrpani po obračunih, vrnejo v staro formo in si prečistijo glavo.

Manualni terapevt Žan Rant Roos v slovenski rokometni reprezentanci poleg terapij skrbi tudi za dobro voljo. | Foto: Vid Ponikvar Manualni terapevt Žan Rant Roos v slovenski rokometni reprezentanci poleg terapij skrbi tudi za dobro voljo. Foto: Vid Ponikvar

Prepovedano preklinjanje, zamujanje, uporaba mobilnih telefonov ...

Pravila, ki so izobešena na vratih reprezentančne ordinacije, so jasna. Uporaba mobilnega telefona je prepovedana. Kdor se prekrši, mora plačati 20 evrov kazni, če mu pogled na zaslon mobilnika uide med obravnavo na masažni mizi, je kazen še strožja. 50 evrov. 

Pravilnik prav tako ne tolerira uporabe kletvic - ker so te precej pogosto na sporedu, "stanejo" samo en evro -, zamujanja in spuščanja telesnih plinov. Z izkupičkom, zbranim s kaznimi, si bodo rokometaši po prvenstvu privoščili skupno večerjo.

Pravila, ki so bila zasnovana malo za šalo in malo zares, so v slovenski reprezentanci vpeljali lani na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je Slovenija po napetem obračunu s Hrvaško osvojila bronasto medaljo.

Hotelska soba, ki se po sili razmer spremeni v ordinacijo. Tam se slovenski rokometaši psihično razbremenijo, Roos in maser Slavko Brezovnik pa skrbita za sanacijo poškodb in regeneracijo.  | Foto: Osebni arhiv Hotelska soba, ki se po sili razmer spremeni v ordinacijo. Tam se slovenski rokometaši psihično razbremenijo, Roos in maser Slavko Brezovnik pa skrbita za sanacijo poškodb in regeneracijo. Foto: Osebni arhiv

Razbremenitev rokometnih misli

Obisk ordinacije med  rokometaši velja za bolj priljubljeno postransko opravilo. "S Slavkom želiva, da fantje v najini sobi pozabijo na ves stres in se vsaj malo razbremenijo misli na rokomet. Mislim, da je tudi terapija precej bolj učinkovita, če igralec na masažno mizi leže že z mislijo, da mu bo ta koristila," je svoj pogled na pomen pravilnika slovenske ordinacije, ki ne dopušča motenj,  pojasnil Rant Roos. Ta je v zdravstvenem timu slovenske rokometne reprezentance, kjer ima zadnjo besedo zdravnik Sašo Đurić, pristojen za različne artikulacijske tehnike, za razgibavanje, raztege, sproščanje mišic, za vzpostavitev ravnovesja v telesih rokometašev ..

"Pri igralcih poskušamo sprostiti dele mišic, ki so preveč obremenjeni," nam pojasni 27-letni Škofjeločan, ki med drugim sodeluje tudi s slovensko nogometno reprezentanco.

Ordinacija, ki je namenjena regeneraciji in masaži, je rezervirana za rokometaše, selektor Veselin Vujović vanjo običajno ne vstopa.

"Tako smo dogovorjeni že od vsega začetka. Igralci potrebujejo svoj mir," je povzel sogovornik, ki skupaj z Brezovnikom vsak dan pripravi natančen urnik terapij, ki se ga rokometaši natančno držijo, selektorju Vujoviću pa vsakodnevno poroča o stanju reprezentantov.

Pomoč med tekmo ...  | Foto: Vid Ponikvar Pomoč med tekmo ... Foto: Vid Ponikvar

Trenutno stanje je zadovoljivo

Rokometaši, ki so nastanjeni v Svetem Martinu ob Muri, so že od petka prosti in se dobro počutijo, je mogoče slišati iz slovenskega tabora.

"Bilo je sicer nekaj manjših udarcev Mihe Zarabca in Marka Bezjaka, vendar mislim, da smo jih uspešno vrnili nazaj v ritem. Zadnje tri dni, ki so bili prosti, smo poskušali čim več storiti za njihovo regeneracijo, tako da bodo fantje spočiti za jutrišnjo tekmo s Španijo (18.15)," je še povedal terapevt, ki v škofjeloškem salonu Fizio-Šport občasno poskrbi tudi za dobro počutje vratarja Atletica iz Madrida Jana Oblaka in rokometaša Barcelone Jureta Dolenca, ta je zaradi okrevanja po operaciji letošnje prvenstvo moral izpustiti.

Uroš Mohorič (direktor reprezentance), Uroš Šerbec (pomočnik selektorja), Veselin Vujović (selektor) in Žan Rant Roos med slovensko himno ob robu igrišča. | Foto: Osebni arhiv Uroš Mohorič (direktor reprezentance), Uroš Šerbec (pomočnik selektorja), Veselin Vujović (selektor) in Žan Rant Roos med slovensko himno ob robu igrišča. Foto: Osebni arhiv

Pomembno je dobro vzdušje

Sogovornik je potrdil izreden pomen vzdrževanja "dobre štimunge" v reprezentanci. "Vsi skupaj, s selektorjem in strokovnim štabom na čelu, se trudimo vzdrževati dobro vzdušje v ekipi. V sobi za regeneracijo se veliko šalimo, medtem ko se pogovoru o rokometu izogibamo, saj ga imajo fantje že s tekem, priprav in sestankov z videoanalizami vrh glave. Zdaj je najbolj pomembno to, da dvignemo fante, da bodo pozitivno vstopili v zgodbo s Španijo."

Tekma s Španijo bo na sporedu jutri ob 18.15, dan pozneje se bodo Slovenci v Areni Varaždin pomerili še s Čehi (16.00).

 

Navijajte za naše športnike in osvojite Samsung Galaxy S8

 

Pridružite se slovenskim športnikom in pokažite, da tudi vaše srce bije za Slovenijo. Sodelujte v nagradni igri #zanaše.

Sodelujete tako, da na svojih družbenih omrežjih delite navijaški posnetek slovenskih športnikov ali posnamete svoj posnetek z navijaškimi gibi in ga delite.

Ne pozabite pripisati #zanaše in označiti Telekom Slovenije. Morda boste prav tisti srečnež, ki bo prejel mobilni telefon Samsung Galaxy S8!

www.zanase.si

 

Ne spreglejte