Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2018,
17.59

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović trening Španija Češka Varaždin #zanase #zanaše

Nedelja, 21. 1. 2018, 17.59

6 let, 3 mesece

V civilizaciji pilili detajle za Španijo in Češko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Slovenska rokometna reprezentanca | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca je po dveh mirnih dneh, preživetih v zakotnem in spokojnem Svetem Martinu ob Muri, v današnjih poznih popoldanskih urah opravila trening v civiliziranem Varaždinu, v zgodnjih večernih urah pa si bo ogledala še prvi polčas dvoboja med Nemčijo in Dansko.

Številne reprezentance so izrazile nezadovoljstvo zaradi nerodnega in nelogičnega tekmovalnega sporeda Evropske rokometne zveze (EHF) v drugem delu sklepnega turnirja na Hrvaškem, med nezadovoljnimi je tudi slovenski tabor. Selektor Veselin Vujović je po petkovem porazu z Dansko v šali dejal, da celo razmišlja o tem, da bi zaradi tega svojim igralcem namenil enodnevni premor in jim dal možnost, da obiščejo svoje družine, a tega nato ni storil.



V soboto le pozni dopoldanski trening, danes pa ...

Vodstvo slovenske izbrane vrste ni počivalo, vso svojo pozornost je namenilo zadnjima dvema tekmama. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vodstvo slovenske izbrane vrste ni počivalo, vso svojo pozornost je namenilo zadnjima dvema tekmama. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dan po naporni tekmi z Danci, po njej imajo slovenski rokometaši zelo malo možnosti za preboj v polfinale, je svojim varovancem namenil le pozni dopoldanski trening, nedelja pa je vsebinsko veliko bolj bogata, saj je vsebovala dva treninga in delni ogled prve tekme v varaždinski Areni. A vodstvo slovenske izbrane vrste medtem ni počivalo, vso svojo pozornost je namenilo zadnjima dvema tekmama v drugem delu: v torek, 23. februarja, jo ob 18.15 čaka tekma s Španijo, dan pozneje pa ob 16. uri še obračun s Češko.

Pilijo podrobnosti za tekmo s Španijo

"V teh dneh pilimo podrobnosti za tekmo s Španijo, Češki se bomo zares posvetili šele po naši torkovi tekmi. Z velikim zanimanjem si bom ogledal drevišnjo tekmo med Španijo in Makedonijo, po njej bo tudi bolj jasno, s kakšnim razpoloženjem in motivacijo bo Španija pričakala torkov dvoboj s Slovenijo. V primeru španske zmage nad Makedonijo bi ji zmaga nad Slovenijo na stežaj odprla polfinalna vrata, v primeru poraza pa lahko zaostane za Slovenijo in ponovi svoje nekatere neuspehe na velikih tekmovanjih v zadnjih letih," je pred začetkom današnjega treninga v ogrevalni dvorani varaždinske Arene dejal Vujović.

Skrivnosti ni

"Igra španske reprezentance nam je znana. Naš zadnji medsebojni dvoboj na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji je Slovenija izgubila, leto pred tem pa smo jo premagali na kvalifikacijskem turnirju za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. S Španci se lahko kosamo, a tudi oni se lahko kosajo z nami. Gre za zelo dobro in resno reprezentanco, ki bi nam po slogu igre morala ustrezati, saj v svoji vrsti nima tako izrazitih strelcev z razdalje. A to so moji trenerski pogledi, na igrišču se lahko vse obrne. V vsakem primeru sem prepričan, da bodo moji varovanci na torkovi tekmi zelo motivirani in pripravljeni za obračun z zares zahtevnimi tekmeci," je še dodal Vujović.

Slovenija bo v ponedeljkovih popoldanskih urah opravila zadnji trening pred torkovo tekmo s Španijo, pred njim bo tudi razgrnila svoje načrte za pomemben dvoboj. Španija je v skupinskem delu v Varaždinu premagala Češko z 32:15 in Madžarsko s 27:25, izgubila pa proti Danski z 22:25.

Ne spreglejte