Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 1. 2022,
20.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

priprave evropsko prvenstvo Zreče Miha Zarabec Urh Kastelic Ljubomir Vranješ Slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 2. 1. 2022, 20.44

2 leti, 3 mesece

Rokometna reprezentanca Slovenije

V Zreče prispeli tudi "nemci": Treba se je samo znova privaditi na znane obraze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
urh kastelic | Reprezentančnim pripravam v Zrečah so se po novem letu pridružili še legionarji iz Nemčije. "Nam, vratarjem, je lažje, ostal sem v tekmovalnem ritmu, le privaditi se je treba na stare obraze," je povedal Urh Kastelic. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Reprezentančnim pripravam v Zrečah so se po novem letu pridružili še legionarji iz Nemčije. "Nam, vratarjem, je lažje, ostal sem v tekmovalnem ritmu, le privaditi se je treba na stare obraze," je povedal Urh Kastelic.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V Zrečah so se po dvodnevnem novoletnem oddihu znova zbrali člani moške rokometne reprezentance, ta bo na Štajerskem nadaljevala priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bosta od 13. do 30. januarja gostili Madžarska in Slovaška.

Rokometna izbrana vrsta selektorja Slovenije Ljubomirja Vranješa je po vrnitvi v Zreče opravila prvi trening v novem koledarskem letu. Reprezentančno moštvo je leto 2021 končalo v zmagovitem slogu, v dvorani Zlatorog je bilo na prvi v nizu treh pripravljalnih tekem pred odhodom na evropsko prvenstvo boljše od zasedbe sosednje Hrvaške s 33:26 (17:15).

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Hrvaška, Gašper Marguč
Sportal Slovenci na prvem preizkusu moči do zanesljive zmage nad Hrvati

V dneh pred potjo v Debrecen, kjer bodo Slovenci za preboj v nadaljevanje tekmovanja iz skupine A tekmovali s Severnimi Makedonci, Danci in Črnogorci, bodo slovenski rokometaši svojo pripravljenost preizkušali na dveh obračunih z reprezentanco Italije. Ljubiteljem rokometa v Trbovljah se bo Slovenija predstavila v sredo, 5. januarja, dva dni za tem pa se bodo z zahodnimi sosedi pomerili še na koprski Bonifiki, sporočajo iz Rokometne zveze Slovenije.

Tadej Pogačar Primož Roglič Luka Dončić Anamarija Lampič
Sportal Oči uprte v Dončića, Pogačarja, Rogliča …

"Treba se je samo znova privaditi na znane obraze"

"Dobri odnosi iz preteklosti niso zbledeli, komaj čakamo, da se vse skupaj začne zares," je pripravljen Miha Zarabec. | Foto: Reuters "Dobri odnosi iz preteklosti niso zbledeli, komaj čakamo, da se vse skupaj začne zares," je pripravljen Miha Zarabec. Foto: Reuters "Vedno je lepo priti v domače kraje, sploh ko se z reprezentančnimi soigralci tako dobro razumemo in vlada odlično vzdušje. Dobri odnosi iz preteklosti niso zbledeli, komaj čakamo, da se vse skupaj začne zares. V kratkem času pred prvenstvom moramo izpiliti vse podrobnosti, zato se vsak dan ukvarjamo tako z igro v obrambi kot igro v napadu. V vseh elementih igre imamo še nekaj prostora za napredek. V preostalih dneh pred prvenstvom moramo dati vse od sebe, da se dvignemo na višjo raven," je ob prihodu v Zreče povedal Miha Zarabec, član nemškega Kiela, ki se zaradi tekem v bundesligi ni udeležil prvega zbora.

Z zamudo je v reprezentančni tabor prispel še en bundesligaš, Urh Kastelic, član Göppingena. "Za nas vratarje je nekoliko lažje, tudi ko se ekipi priključimo pozneje. V klubskem dresu sem igral še po božiču, tako da sem ostal v tekmovalnem ritmu. Treba se je samo znova privaditi na znane obraze. Za reprezentanco in državo se zmeraj igra s srcem in vsi smo veseli, da smo tukaj. V zadnjih dneh pred prvenstvom moramo še izboljšati igro v obrambi, na kateri je bil poudarek že v prvem delu priprav. Ne ostane nam več veliko treningov, dve tekmi. Upam, da bomo blesteli v obrambi, saj to olajša delo nam, vratarjem," je povedal.

Tretji "nemec", ki je Vranješu manjkal na prvem sklopu priprav in na prvi pripravljalni tekmi s Hrvaško, je Urban Lesjak (vratar Hannovra).

slovenska rokometna reprezentanca, trening, Ljubomir Vranješ
Sportal Časa ni veliko, selektor razkril svoj prvi cilj

Pripravljalni tekmi slovenske reprezentance:

Sreda, 5. januar (Trbovlje - dvorana Polaj):
20.00, Slovenija - Italija

Petek, 7. januar (Koper - arena Bonifika):
19.00, Slovenija - Italija

Spored tekem slovenske reprezentance na EP:

Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januar:
18.00, Slovenija – Severna Makedonija

2. krog, sobota, 15. januar:
20.30, Slovenija - Danska

3. krog, ponedeljek, 17. januar:
18.00, Črna gora - Slovenija

Preberite še:

slovenska rokometna reprezentanca, trening, Tilen Kodrin
Sportal Po velikanski smoli je čas za novo priložnost
Slovenska rokometna reprezentanca Ljubomir Vranješ
Sportal Rokometaši priprave začenjajo brez nemških legionarjev
Ne spreglejte