Spektakel, 30 milijonov evrov proračuna in 95 tisoč evrov zmagovalcu #video

Nocoj se začenja svetovno rokometno prvenstvo. Odprli ga bodo gostitelji Francozi s tekmo proti Braziliji, ki jo bosta sodila slovenska sodnika. Naša reprezentanca bo jutri igrala z Angolo.

Najboljši rokometaši planeta so "pozdravili" mimovozeče na Elizejskih poljanah.

1 / 7

Najboljši rokometaši planeta so "pozdravili" mimovozeče na Elizejskih poljanah. Foto: Flickr/francehandball2017.com

2 / 7

Foto: Flickr/francehandball2017.com

3 / 7

Foto: Flickr/francehandball2017.com

4 / 7

Foto: Flickr/francehandball2017.com

5 / 7

Foto: Flickr/francehandball2017.com

6 / 7

Foto: Flickr/francehandball2017.com

7 / 7

Foto: Flickr/francehandball2017.com

Od našega poročevalca iz Metza Svetovno prvenstvo v rokometu številka 25 se nocoj začenja v Franciji. V Parizu ga bosta odprli francoska in brazilska reprezentanca. Na predvečer dogodka je znameniti Slavolok zmage pomagal pričarati privlačno lasersko projekcijo s podobami reprezentanc in igralcev.

Najboljše prvenstvo do zdaj. Tokrat dejansko verjetno res.

To je po tistih v letih 1970 in 2001 tretje svetovno prvenstvo, ki ga gosti Francija. Ta se je znova izkazala za izvrstno gostiteljico. Vsakokratne besede vodilnih na Mednarodni rokometni zvezi (IHF), da gre za najboljše prvenstvo do zdaj, bodo tokrat, kot kaže, res dobile pravo verodostojnost.

Bojan Lah in David Sok sta dobila še eno potrditev odličnega delovanja. Bojan Lah in David Sok sta dobila še eno potrditev odličnega delovanja. Foto: Vid Ponikvar Prvenstvo bo potekalo na osmih prizoriščih – Nantes, Metz, Rouen, Pariz, Brest, Lille, Albertville in Montpellier. Njegov proračun je 30 milijonov evrov. Od tega organizatorji računajo na kar 60 odstotkov prilivov od vstopnic. Že v predprodaji jih je bilo pokupljenih 431 tisoč. Zmagovalna ekipa bo dobila 95 tisoč evrov.

Nastopa 24 ekip s štirih celin. IHF je že pred dvema letoma sporno zaprla vrata na SP prvaku Oceanije. Skupaj bo na 84 tekmah nastopilo 407 igralcev. Favoriti so domačini in branilci naslova Francozi, Danci, Nemci, Španci, Hrvati …

Poleg slovenske reprezentance na prvenstvu sodelujeta tudi sodnika Bojan Lah in David Sok. Doletela ju je posebna čast, da bosta sodila prav uvodno tekmo.

Slovenska reprezentanca lovi najprej napredovanje iz skupine, nato pa četrtfinale. Slovenska reprezentanca lovi najprej napredovanje iz skupine, nato pa četrtfinale. Foto: Vid Ponikvar Le en trening pred tekmo

Slovenija bo na prvenstvu nastopila osmič. Skupinski del bo igrala v Metzu. V zadnjih dneh so bili v tamkajšnji dvorani bolj čistilci in tehnični delavci, zdaj jih bodo zamenjali igralci in osebje reprezentance.

Tekmeci v skupini so Angola (četrtek, 14.00), Islandija, Makedonija, Tunizija in Španija. Cilj ekipe Veselina Vujovića je priti v četrtfinale. Za preboj v osmino bodo morali biti Slovenci najmanj četrti v skupini.

Na zadnjem prvenstvu v Katarju so Slovenci zasedli osmo mesto, v Španiji pred štirimi leti so bili najboljši, četrti.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano