Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2023,
22.00

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
SP v rokometu za ženske 2023 slovenska ženska rokometna reprezentanca

Natisni članek

Nedelja, 3. 12. 2023, 22.00

7 mesecev, 3 tedne

SP V ROKOMETU ZA ŽENSKE 2023, 5. DAN

V dveh skupinah že konec prvega dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
norveška rokometna reprezentanca | Branilke naslova Norvežanke so prvi del tekmovanja zaključile s tremi zmagami. | Foto Guliverimage

Branilke naslova Norvežanke so prvi del tekmovanja zaključile s tremi zmagami.

Foto: Guliverimage

Rokometašice v skupinah C in G igrale še zadnje tekme prvega dela svetovnega rokometnega prvenstva za ženske. Branilke naslova Norvežanke so napredovanje in prvo mesto v skupini potrdile z zmago nad Južno Korejo, Avstrijke pa se v zadnjem krogu premagale "outsiderko" Grenlandijo in osvojile končno drugo mesto v skupini. V skupini G sta za prvo mesto obračunali Brazilija in Španija, tesne zmage s 27:25 so se veselile Španke, Ukrajina in Kazahstan pa sta pomerila za tretje mesto, ki kot zadnje vodi v drugi del tekmovanja. Uspešnejše so bile Ukrajinke. Slovenke so si napredovanje zagotovile že s sobotno zmago nad Angolo, v ponedeljek jih čaka še tekma s Francijo, ki bo odločala o prvem mestu v skupini D.

SP v rokometu: Slovenija - Angola
Sportal Slovenke strle tudi trd angolski oreh

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh osmih skupin se bodo prebile v drugi del tekmovanja, ki bo med 6. in 11. decembrom v Göteborgu, Trondheimu, Herningu in Frederikshavnu. Četrtfinalne tekme bodo med 11. in 13. decembrom v Trondheimu in Herningu, najpomembnejše tekme pa bo med 15. in 17. decembrom gostila dvorana v Herningu, ki sprejme 15 tisoč gledalcev.

Četrtouvrščene izbrane vrste v skupinskem delu bodo nastopile v tako imenovanem predsedniškem pokalu za uvrstitev od 25. do 32. mesta, vse tekme bodo med 6. in 13. decembrom v Frederikshavnu.

Slovenke, ki so se v drugi del tekmovanja že uvrstile, v ponedeljek ob 21. uri čaka še tekma s Francijo. Slovenke se bodo v Trondheimu križale z najboljšimi tremi iz skupine C. V njej nastopajo Norveška, Južna Koreja, Avstrija in Grenlandija.

SP v rokometu (Ž), 5. dan:

Nedelja, 3. december:

Lestvice:

Preberite še:

Slovenija : Italija slovenska ženska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenke prvenstvo odprle z zmago, imele pa so nekaj kriznih minut
Sportal Branilke naslova so se znesle nad slovenskimi sosedami

 

 

Ne spreglejte