Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 12. 2023,
22.05

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

SP v rokometu za ženske 2023

Petek, 1. 12. 2023, 22.05

3 mesece

SP V ROKOMETU ZA ŽENSKE 2023, 3. DAN

Branilke naslova so se znesle nad slovenskimi sosedami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Tretji dan svetovnega rokometnega prvenstva za ženske so drugo zmago na tekmovanju dosegle branilke naslova Norvežanke, ki so s 45:28 pometle z Avstrijkami. Slovenske sosede so v prvem krogu sicer zmagale. Srebrne z zadnjega prvenstva Danke so prvenstvo odprle proti Srbiji, v napeti tekmi pa slavile s 25:21. Španke so do druge zmage prišle proti Ukrajini, prvenstvo pa so začele tudi sogostiteljice Švedinje, ki so bile s 36:24 boljše od Kitajske. Prvič so bile na delu tudi Hrvatice, ki so remizirale s Senegalom. Slovenke druga tekma čaka v soboto ob 15.30 proti Angoli, ki je v četrtek namučila aktualne olimpijske prvakinje Francozinje.

Norvežanke so se znesle nad Avstrijkami. | Foto: Guliverimage Norvežanke so se znesle nad Avstrijkami. Foto: Guliverimage

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh osmih skupin se bodo prebile v drugi del tekmovanja, ki bo med 6. in 11. decembrom v Göteborgu, Trondheimu, Herningu in Frederikshavnu. Četrtfinalne tekme bodo med 11. in 13. decembrom v Trondheimu in Herningu, najpomembnejše tekme pa bo med 15. in 17. decembrom gostila dvorana v Herningu, ki sprejme 15 tisoč gledalcev.

Četrtouvrščene izbrane vrste v skupinskem delu bodo nastopile v tako imenovanem predsedniškem pokalu za uvrstitev od 25. do 32. mesta, vse tekme bodo med 6. in 13. decembrom v Frederikshavnu.

Slovenija se v prvem delu tekmovanja v norveškem Stavangerju med 30. novembrom in 4. decembrom meri z Islandijo, Angolo in Francijo. Varovanke Dragana Adžića so prvenstvo odprle s četrtkovo zmago nad Islandijo (30:24), naslednja tekma jih čaka v soboto proti Angoli.

SP v rokometu (Ž), 3. dan:

Petek, 1. december:

Lestvice:

 

Preberite še:

Camilla Herrem
Sportal Branilke naslova začele z zmago za 32 golov
Slovenija : Italija slovenska ženska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenke prvenstvo odprle z zmago, imele pa so nekaj kriznih minut
Ne spreglejte